Toerclub Stompwijk

Het was afgelopen zondag weer lekker druk bij de start met goed fietsweer en populaire koffiestops in het vooruitzicht. De voorspelde regen was immers uitgesteld naar de middag en als de C naar ‘De Wippert’ gaat is bijna iedereen present.

De A1 stond deze keer met maar liefst 19 mannen aan het vertrek, dus werd weer besloten de groep op te splitsen. Als captain vooraan de 1e groep heb je dan niet zo in de gaten hoe dat in de praktijk uitpakt, maar tijdens de koffiestop hoorde ik dat het prima te doen was. Toch zie je elkaar onderweg soms ook nog wel, zoals bijvoorbeeld in Waddinxveen waar de hefbrug eruit ligt. De omleidingsroute leverde wat zoekwerk op, want deze bleek ons naar de volgende brug bij Gouda te sturen en niet naar de speciaal aangelegde pontonbrug. Misschien omdat je op die pontonbrug alleen lopend mag passeren. Dat kwam de toegesnelde wegbeveiliger ons nog even vermanend vertellen. Of wanneer de kopman een aanwijzing niet hoort en links in plaats van rechts gaat. Tegen de tijd dat hij was omgekeerd kon hij precies weer aansluiten bij de 2e groep. Het terras in De Loet was ruim genoeg voor onze grote groep en ook de even later arriverende groep van de A3 had voldoende plek. Uiteraard op gepaste afstand. De terugweg door de Krimpenerwaard en langs de IJssel schoot prima op, maar even later werden we zowaar ingehaald door een andere groep. Je hebt dus altijd baas boven baas. Via de Rotte en de A12 gingen we weer onze eigen weg en waren na zo’n 105km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Zondag voor mij de eerste rit van het seizoen 2021 bij de Toerclub. De laatste rit dateert van 29 sept. 2020. De regels zijn inmiddels veranderd; we hebben 1 wegkapitein en die bepaalt de route. Mocht je eventueel inspraak willen hebben, dan moet je jezelf naast de wegkapitein zien te manoeuvreren om jouw mening te geven. Van Arie v M. kreeg ik te horen dat je dan toch nog ten alle tijden 2e stuurman bent. Ik moet zeggen dat Frans er weer een mooi rondje van heeft gemaakt. Je hoefde tijdens de rit van afgelopen zondag niet met de route te bemoeien want die ging maar 1 kant op. Namelijk rondje Haarlemmermeer. Bij Oude-Wetering kwamen we op de route om langs de waterkant richting Aalsmeer te rijden. In een strak tempo, bepaald door Ron en Paul, werden we ter hoogte van Leimuiden ingehaald door twee man die er een ander tempo op nahielden. Doordat ik mij achterin het peloton begaf, besloot ik om in het wiel te springen van de twee passerende renners. De voorste van de twee hield er een moordend tempo op na. Met maar liefst 47 km/u bracht hij mij na 5 km bij de Aalsmeerderbrug. Onder de brug door heb ik even staan wachten op onze mannen, wat mij in de gelegenheid bracht om mijn telefoon te pakken om een paar mooie foto’s te nemen. Aangekomen bij de theetuin in Cruquius genoten we buiten van de heerlijke koffie met appelpuntjes. Een cijfer voor de appelpuntjes geef ik niet, maar als iemand interesse heeft voor de punten die ik voor de serveersters geef, die kan mij altijd persoonlijk benaderen. In een ander strak tempo onder leiding van Peter en Jan L. voerde ons weer veilig en wel naar Stompwijk. Met 114 km, uit en thuis, met een gem. van 32.1 heb ik een prachtige fietsochtend beleefd. Iedereen die deel uitmaakte van de groep van zondag, bedankt voor het uit de wind houden van ondergetekende! 

Adrie van Santen

Vandaag staat de tocht naar ‘camping de Wippert’ in Roelofsarendsveen op het programma. Zoals gewoonlijk verzamelen we op het Klaverblad en om 08.30 vertrekken wij. Via Zoeterwoude, Leiderdorp, Hoogmade en Rijpwetering naar de camping, waar tegenwoordig ook een heuse caravan geparkeerd staat, waar menigeen al gebruik van heeft mogen maken. De heenweg met het meest rugwind, van tijd tot tijd reden we bijna 30km/uur. ;-). Met 40 km achter de wielen waren we er en om 10.10 uur zaten we aan de koffie met appeltaart. Héérlijk!!! Na de koffie stond er nog een fruithapje op het menu, ook zo lekker. Wat ook zo fijn was, het zonnetje scheen zo heerlijk. Het was weer een geslaagde koffiestop bij Nel en Jos. Volgend jaar komen we graag weer terug. Uiteindelijk moeten we weer richting huis, dus de zadels er weer op en go!! Met 65 km op de teller waren we om 12.30 uur weer thuis. Mooie fietstocht vandaag.

Jan vd Vegt C1

Nog een kleine toevoeging: we werden afgelopen zondag voor de 15e keer gastvrij ontvangen door Nel en Jos. Dit is zéker een bedankje waard, vooral ook al omdat het elke keer een feestje is om daar naar toe te gaan.

Dus: Nel en Jos, namens ons allemaal hartstikke bedankt, jullie zijn echte, gezellige kanjers!!!

Trees van Velzen