Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag opnieuw een mooie fietsdag, zodat het weer druk was op de parkeerplaats. De A1 vertrok met 13 mannen naar Harmelen. Via een route langs Gouda reden we naar De Vlist en daarna in rechte lijn de mooie weg langs Polsbroekerdam. Bij aankomst in Harmelen was het terras nog leeg en werden we vlot voorzien van de koffie en punten. Op de terugweg bij Bodegraven hadden 2 mannen tegelijk een lekke band. Alsof er glas op de weg had gelegen of zo. Toch niets gevonden in de buitenband en met een nieuwe binnenband erin konden we weer verder. Toch ging een van die banden later nog een keer lek en ook vlak bij huis waren beide banden weer leeg. Ondanks dat de banden tegenwoordig zo goed lekbestendig zijn gaat het dus nog niet altijd voorspoedig. Na ruim 100km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Ik mocht afgelopen zondag weer mee

met de mannen van de A2

de groep was best groot

14 man werkten zichzelf in het rood

naar Noorden was het plan

daar kwam het na 50km dan ook van

een lekker bakkie met appeltaart

naar de prijzen werd gezocht op de kaart

iedereen legde snel wat euro’s neer

de appeltaart kreeg een zeventje dit keer

we sprongen weer op de fiets

na 7km zei niemand meer iets

want Jan Looije reed op kop

en die hing even iedereen in een strop

wat er ook werd geroepen naar Jan,

iets rustiger doen, kwam er niet van. 

pappa Frans kwam naast me rijden en zei

iedereen op een hoop rijden maakt Jan blij

gelukkig miste hij af en toe een afslag

waardoor iemand anders weer op kop lag

uiteindelijk kwam iedereen weer heel in Stompwijk aan. 

en hadden we 100km op de teller staan

naar België fietsen zijn mijn volgende plannen

bedankt weer mannen! 

Jorrian Hendriks

Het was prima fietsweer gisteren, zo`n 18° en bewolkt, maar later zou de zon er wel zijn. Veel liefhebbers (70) stonden bij de sporthal klaar om een mooie route te gaan fietsen. Wij gingen naar de koffietent in de Meije, geen kort ritje dus en veel tegenwind! Aad en Jan leidden de ‘kopgroep’ van 6 en ik volgde met ook een groep van 6. Via Benthuizen, Hazerswoude-Dorp naar Alphen waar Aad precies dezelfde gedachte had, een drinkstop, op de brug. Wij hadden wat langer werk vanwege een water-lekkage in de fietstas van Ida. Over de Kortsteekterweg, al lang niet gefietst daar, naar de mooie kronkelige Meije, waar we maar achter elkaar gingen fietsen. Ook makkelijk met al die grote groepen wielrenners, die nu weer mogen, makkelijk kunnen passeren. Rond 10.15u arriveerden we net iets later bij de Halve Maan dan de andere groep, zij pakten nog het potlood-pad mee. Bij de fiets alvast onze banaan of krentenbol opgegeten want dat is niet toegestaan op het terras. De bazin hield alles goed in de gaten, 4 personen aan één tafel. Gelukkig konden wij daar ook aanschuiven, omdat er een tafel vrij kwam. Het was een lange pauze die ook nog om 10 voor 11 luid onderbroken werd door de klokken van de kerk naast het café, zodat je elkaar amper kon verstaan en om 11 uur pas stopten. De terugweg ging voor ons nu ook over het potlood-pad, inderdaad heel mooi met aan het eind de luxe nieuwbouw huizen. Via de Ziende naar Zwammerdam, Boskoop, Laag Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Dan nog even een laatste tussenstop en bij het Gelderswoudsepad haakte ik af en om bijna 13.00 uur zette ik mijn fiets naast die van Aad met 67,67 km. Hij kwam met een extra stukje aan de 72 km.

Een hele mooie maar vermoeiende rit, mede door het benauwde, mokkerige weer.

Annie van Rijn, C1

Het laatste weekend van augustus willen wij, zoals vanouds, weer de oergezellige 3-daagse gaan fietsen. Wij zijn nog naarstig op zoek naar een geschikte locatie, op zo’n 60 á 70 km vanaf Stompwijk. Alle suggesties zijn welkom. Laat je horen………..

Trees van Velzen