Toerclub Stompwijk

Wederom een volle parkeerplaats afgelopen zondag. Het was weer prachtig weer voor een fietstocht, dus iedereen had er weer zin in. De A1 vertrok met 14 man nadat ze een paar laatkomers hadden opgewacht die al op weg naar de start een lekke band moesten repareren. Ook al was de wind noordwest, wij kozen met Schoonhoven voor een bestemming in zuidoostelijke richting. De beschikbaarheid van een ruim terras en een route met hopelijk niet te veel drukte gaf de doorslag. En van tegenwind terug word je ook sterk! Via Zevenhuizen en Nieuwerkerk kwamen we langs de Hollandse IJssel en na de Algerabrug langs de Lek te rijden. Daar hebben we alle ruimte om door te rijden en in de dorpjes even wat rustiger. We hadden er ook iemand bij van de A2 en verscholen in de groep ging dat prima. Met uitzicht op de Lek en de pont zaten we in de schaduw op het ruime terras en werden er al weer plannen gemaakt voor volgende week. De terugweg langs de Vlist en Gouda ging wat rustiger, maar toch waren we na 100km weer mooi op tijd terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

We verzamelden met 9 man/vrouw aan de start. Onze captains waren op vakantie en Peter had zich bereid verklaard om de rit van deze week uit te denken. Welke kant we op zouden gaan, bleef een heel groot deel van de rit geheim. Ik ben heel slecht in het onthouden van plaatsen, waar we allemaal door heen gereden zijn. Op een gegeven moment, waren wij in Delft, alwaar een brug open stond, met een prachtig gedicht aan de onderkant. Het duurde ietwat lang, voordat ik mijn cameraatje tevoorschijn kon toveren, ik had graag een foto van dat gedicht gemaakt. Ook met behulp van ‘Samson-Peter’ lukte het niet op tijd, hij probeerde de brug nog tegen te houden. Nou is hij wel erg sterk, maar zo sterk toch ook weer niet.

Uiteindelijk stuurde ‘meneer Mio’ ons naar paviljoen de Zweth in Schipluiden. Dat is een koffiestop, die niet op onze kalander staat, maar na een vorig bezoekje is het toch een plek gebleken, waar het goed vertoeven is, met een lekker bakkie. We zaten daar zo lekker, dat Jan het plan opperde om daar ook onze lunch te gebruiken. Helaas kreeg dit lumineuze idee geen bijval, dus gingen we na 2 bakkies met 2 ieniemienie koekjes weer huiswaarts. De Zweth werd druk bevaren, want de omgeving is écht prachtig, dus dat begrijp ik wel. Ook de rit naar huis was prachtig, we hebben genoten met z’n allen. Peter, hartstikke bedankt, dit is goed bevallen, je mag de volgende keer weer.

Ik zette mijn fiets rond half 1 weer in de achtertuin, met 66,41 km op mijn teller.

Trees van Velzen, C1