Toerclub Stompwijk

Ook afgelopen zondag was het weer een mooie dag voor een clubrit met de Toerclub. Er stonden dus weer veel  enthousiaste fietsers op de parkeerplaats verzameld. Om half 9 vertrokken de diverse groepen terwijl de A1 nog even overlegde wat we zouden doen met de groepsgrootte. We waren met 17 man, dus werd besloten de groep te splitsen en daartussen een niet te grote afstand aan te houden. Volgens mij was dit al lang niet meer voorgekomen in onze groep, maar nu wel zo veilig. Zeker op stukken waar het drukker is met andere fietsers kun je beter niet in een grote groep passeren. Het was in het begin even wennen, maar volgens mij ging het wel goed. Soms kwam het bij een stoplicht of kruising weer samen en lieten we daarna weer een gat vallen. Wanneer de 2e groep wat oponthoud had en de 1e groep uit zicht was, was het wel even een gok welke route aangehouden werd. Toch kwamen we gezamenlijk bij de koffie in Haarzuilens waar voldoende plek was op het centrale grasveld/terras. De terugweg begonnen we met wat onbekende wegen en daarna via Woerden en Bodegraven zodat we na ruim 100km weer terug in Stompwijk waren.

Arno van Rijn

Verslag A2 zondag 6 juni

Om 8.30 stonden we aan de start met 11 man. We zouden eigenlijk naar het Kopje van Bloemendaal gaan volgens de kalender maar in de duinen is het te druk . Dus gingen we maar naar Schoonhoven. Het weer beloofde prachtig fietsweer en dat klopte ook wel. Lekker 18 graden en weinig, later iets meer wind. We gingen door het Bentwoud richting Boskoop en daarna naar Waddinxveen waar we precies 2 seconden te laat kwamen voor de brug. De bomen sloten zich net. Na dit oponthoud gingen we verder richting Reeuwijk waar wij door de rijkste wijk van deze plaats reden (Sluipwijk). Daarna door de plassen en een heel luik fietspad richting Driebruggen. Daar was de weg afgesloten en dus reden we richting Hekendorp en daarna Oudewater. Via allerlei wegen kwamen we bij Lopik op de dijk en toen tegenwind naar Schoonhoven. Op de dijk liet Jan zien dat je tegenwind minstens zo hard kan rijden als voordewind. In Schoonhoven met uitzicht op het pond over de Lek lekker koffie gedronken met of zonder appeltaart. Terug zijn we via Bergambacht, Stolwijk en Gouda langs de A12 weer naar huis gereden. Om 12.30 uur waren we weer thuis met 106 km op de teller en een gemiddelde van ruim 30. Al met al een heerlijke zondag ochtend. Volgende week kan ik niet want ik rij nu al maanden met maar 1 oog en daar gaan ze woensdag iets aan doen zodat het weer een beetje veiliger kan met het fietsen. Veel plezier allemaal de komende week.

Theo van Velzen

De C1 gaat naar Reeuwijk

Het beloofde een mooie zonnige dag te worden en met een groepje van 9 gingen ze op weg, Ria was ook weer aanwezig en had ook een e-bike aangeschaft. Aad reed met Corrie op kop, ondergetekende kreeg de 2e prik. De route ging via het Bentwoud naar Boskoop, Reyerskoop en langs de rijksweg naar Bodegraven. Ze hadden windje mee en dat gaat lekker zo en genieten van het warme zonnetje. Wat mooi altijd weer zo door het Plassengebied. Bij de koffietent het “Wapen van Reeuwijk” was het goed geregeld, de ober stond klaar om hun naar de tafels te begeleiden waar alles ruim uit elkaar stond. Terwijl ze van de koffie genieten wordt er natuurlijk bij gekletst. De terugreis gaat nu met een behoorlijk tegenwindje door het landelijke Reeuwijk-dorp naar Boskoop en via de Loete en de Roemer door Hazerswoude dorp. Dan is de captain alweer thuis met ruim 60 km rond de klok van half 1.

Annie van Rijn