Reactie op NL doet

In de Dorpsketting van 31-05 stond een stukje van Petra over de NLdoet-actie van 29-05. Zij was teleurgesteld dat alleen de vaste vrijwilligers gehoor hadden gegeven aan de oproep van de voorzitter om klusjes te komen doen op het complex van Stompwijk ’92. Maar dit is niet het hele verhaal. Toen om 10:00 uur bleek dat er meer handjes nodig waren, heeft de vaste vrijwilligersploeg heel slim mensen ter plekke gevraagd om mee te doen. Binnen no time was er een enthousiaste groep ouders en kinderen van de peuter/kleutergym aan het helpen onkruid wieden. Na een paar uurtjes zag de speeltuin er weer stukken beter uit en het was nog gezellig ook. Deze ouders (waaronder ikzelf), wilden graag de handen uit de mouwen steken, maar waren niet op de hoogte van de actie. Mijn inschatting is dat veel (ouders van) sporters en supporters graag hun steentje willen bijdragen, maar hierin nog even een duwtje in de rug nodig hebben. Wellicht is het een idee als zij hiertoe uitgenodigd worden via de sportcoaches, trainers, gymjuffen, judoleraren etc. Als die op de app of tijdens de training aangeven wat er nog moet gebeuren en waar de benodigde harken, emmers etc. te vinden zijn, ziet het complex er binnen no time weer pico bello uit en hoeft niet alles neer te komen op steeds dezelfde toppers. 

Caroline Otto