Laat de boeren maar dorsen

Afgelopen week was er regelmatig geluiden te horen die niet makkelijk thuis te brengen waren. Ook op  Facebook werd een oproep gedaan.  

“Heeft iemand enig idee wat het motor-achtige geluid is wat regelmatig ’s nachts te horen is? Vanavond ook weer. Het klinkt ver weg maar is luid en vrij constant qua volume, zo nu en dan gaat het uit en komt dan weer terug. Het klinkt een beetje als een grasmaaier/grote bladblazer o.i.d. maar ik gok dat het een groter ‘apparaat’ moet zijn. Van welke richting het komt is moeilijk te horen, het is in elk geval niet de snelweg. Kan vervelend zijn met in slaap komen. Tips zijn welkom.”

Het  bijzonder natte voorjaar heeft er voor gezorgd dat er nu pas de eerste snede gemaaid kon worden.  Deze zit vol eiwitten en zijn van groot belang, heb ik mij laten vertellen. En ja, met regen op komst, was er volop actie op het land, ook in de avond en ‘s nachts. En onderstaande reacties kwamen binnen.

Wij waren gistermiddag/ avond/ vannacht aan het hakselen. “

Eindelijk mocht het gras eraf.

Loonwerker gaat 24/7 door om al het werk rond te zetten.

Het is geen weelde om ’s nachts te rijden, maar pure noodzaak om al het gras goed en droog binnen te krijgen voor de mogelijke regen van eind van de week. 

De boeren zijn blij dat ze eindelijk kunnen maaien, en dit gras is essentieel voor de winter. Als dit geen goede kwaliteit is dan hebben ze er de hele winter last van. Volgende week zal het weer een stuk stiller zijn in de polder! Hulde aan alle loonwerkers die nu bijna 24uur per dag aan het werk zijn.

En zo is het, we hebben  elkaar allemaal nodig.

Nevenstaande foto is van zondagmiddag, niks rustdag….

Petra