Agnes’ wekelijks praatje

En toen was het ineens 5 juni, de dag waarnaar heel veel mensen met smart naar hebben uitgekeken. Wat is er aan de hand hoor ik u denken? Nou er worden weer een aantal corona regels versneld versoepeld! Je mag weer sporten met elkaar, feesten met een grote groep mensen, dineren binnen in een restaurant en vooral belangrijk voor veel van onze lieve leden: zingen in de kerk!!

En nu maar hopen dat het goed blijft gaan zodat ook de volgende geplande versoepelingen iets eerder doorgevoerd kunnen worden! En verder zeg ik niets…..

We hebben een paar snikhete dagen achter de rug. We klagen niet want we hebben er lang op gewacht maar dit was wel heel veel van het goede. Niet in alle delen van het land, want in het noorden en oosten stroomden wegen over, tunnels en kelders vol en geparkeerde auto’s dreven gewoon weg. Dus het is maar net waar de bui valt. De komende dagen gelukkig wat koeler en elke zomer met die hoge temperaturen ben ik weer zo blij met ons aircosysteem. In de huiskamer en slaapkamer, dus we kunnen ook heerlijk koel slapen.

Voor het eerst sinds 10 jaar hebben we aardbeien uit eigen tuin. Al 10 jaar lang proberen we het ieder jaar weer, maar al 10 jaar lang lukte het niet. Er kwam geen aardbei aan en als er wel ééntje aan zat dan waren ze al opgevreten door de vogels voordat wij de kans krijgen. Maar dit jaar doen ze het als een trein en lekker dat ze zijn! Gewoon plantjes bij een particulier, 50 cent per stuk en dat hebben we er inmiddels al dubbel en dwars aan afgegeten. Heerlijk. Dat is genieten en het fijne van de zomer. Ook de blauwe regen en de sering staan in bloei en dat ruikt zo heerlijk! Echt genietmomentjes. En dat is ook belangrijk om daar oog voor te hebben. We mogen dan wel weer wat meer, maar nog lang niet alles. Maar van de natuur kan je altijd wel genieten, tenzij je hooikoorts hebt. Dan is het minder, maar anders zijn juist dat de dingen die je door deze moeilijke tijd heen kunnen helpen. Ga een lekker rondje lopen, fietsen, met of zonder rollator of scootmobiel en kijk goed om je heen. Je ziet zoveel wat je niet ziet als je in de auto over de weg sjeest. En nu de terrassen weer langer open zijn kan je tussendoor even een pauze inlassen voor een lekker kopje koffie met appeltaart, een wijntje of een ijsje. De stamppotten en erwtensoep bewaren we nog even voor de winter.

Wat ik met dit stukje zeggen wil, probeer te genieten van alles wat er is want het leven is zo betrekkelijk en vergankelijk.

Geniet van kleine dingen

Van een vogeltje dat fluit

Door een liedje mee te zingen

En een boompje vol met fruit

Geniet van kleine dingen

Van bloemetjes die bloeien

Door je door de bossen heen te wringen

En van lammetjes die samen stoeien

Geniet van kleine dingen

Van wat het leven je biedt

Kijk goed om je heen

Zodat je niet vergeet wat je ziet

Namens het complete bestuur Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris