NL Doet

Een heerlijk zonnetje, warme appeltaart, koffie en een leuk team om samen de handen uit de mouwen te steken. NL doet staat voor de deur. Natuurlijk heeft iedereen eigenlijk wel iets anders te doen, de eigen tuin bijvoorbeeld. Toch is het nog leuker om samen aan de slag in de voor- en zij tuin van het Dorpspunt onder leiding van Jos van Santen. Aanvankelijk waren er niet veel spontane aanmeldingen maar gelukkig konden we toch met een club van 10 personen aan de slag, met een extra compliment voor Henriette met haar dochter Kim en zoon Simon, die zelfs na een voetbalwedstrijd nog energie overhad.  Na een kort bezoek van Midvliet, die erg veel projecten op het programma had, kwam onze eigen Stompwijks burgemeester Marcel nog plantjes uitreiken aan mij als initiatiefneemster.

De regen heeft gezorgd voor groeizaam weer en dat was te merken, het onkruid tierde welig. We hebben kruiwagens vol geplukt en geschoffeld. Het is niet helemaal gelukt, maar we zijn wel erg tevreden over het resultaat. Goed om te weten dat er ook bij Stompwijk ’92 werd gewerkt en ook de kerkhofgroep in pastoors bos aan de slag was.

Door LV Voor Elkaar (voormaling vrijwilligersloket) kregen we allemaal een klein presentje als dank voor onze helpende handen.

Verder is door de krachten van de gebruikers van het Dorpspunt/school te bundelen, het balkon van het Dorpspunt versierd met 8 plantenbakken met rode hanggeraniums. Straks zullen ze uitbundig bloeien en dan is het helemaal af.

Veel dank aan de harde werkers!

Petra

Kijk nog even naar de metamorfose hieronder.