Buitenspeeldagen voor jong en oud

Op woensdag 9 juni is het buiten speeldag voor kinderen. In 2019 heeft een ouder iemand in Zwijndrecht aangegeven ”Ik wil ook buiten spelen”.  Met dit thema zijn verschillende gemeenten aan de slag gegaan, nu gaan we het een beetje mixen.

Op woensdag 9 juni proberen we 4 oude fietsen een kleurtje geven. Wie heeft er oude fiets voor dit doel beschikbaar. De fiets hoeft geen dienst meer te doen, alleen maar straks mooi te zijn.

Deze worden naast Elly de Waal, op het pad tussen het Hazepad en Waterviolier 1, door de kinderen geverfd, mede onder begeleiding van Sven van de Brede School. Iedereen is welkom van 13.00 tot 15.00 uur. Trek wel je oude kleren aan.

Op zondag 13 juni willen wij vragen aan de ouderen om dit project af te maken. Heeft u oude fietsmanden, – tassen, emmers, bakjes, tuinaarde of stekjes, neem die dan mee, dan kunnen we met elkaar de fietsen versieren.  Naderhand gaan we dan een mooie plek voor de fietsen in het dorp zoeken. Wie weet een mooie plek voor deze kunstfiets.

Verder gaan we werken aan de hinkelbaan. In eerste instantie gepland op het Akkermunt, maar bij nader inzien willen we kiezen voor het Haze/achterpad, dat immers door jong en oud dagelijks veelvuldig gebruikt wordt, om veiliger op de bestemming te komen. 

De hinkelbaan biedt, zodra deze af is, kinderen de gelegenheid om figuren in te kleuren met stoepkrijt, denk aan vlinders en vogels.

Verder wordt er gewerkt aan een Buiten speeldag voor ouderen. En tja wat is oud. Vul dat zelf maar in, we rekenen ruim en denk ik de -plusser, waar het kind al geruime tijd in verborgen zit en er nodig weer eens uit moet. Vooral kinderen worden uitgedaagd om samen met hun grootouders te gaan spelen.

De voorbereidingen zijn in volle gang, denk aan kuppen onderweg naar Stompwijk ’92 waar een team bezig is met de voorbereidingen of aan een speurtocht in de rondom liggende polders op zoek naar de big five, als ze nog niet gevlogen zijn. Het laat in het broedseizoen en de eerste vogels zijn al weer op de vlucht. En natuurlijk het opleuken van de fietsen.

Je hoeft niet mee te doen, je mag ook langs de kantlijn zitten en genieten en weer in contact te zijn. Wat hebben we elkaar lange tijd niet gezien bij een kopje koffie. Voorlopig to-go, maar je mag er wel bij zitten.

Dus wie heeft er een oude fiets die hij beschikbaar wil stellen, dan gaan we er met zijn allen iets moois van maken.

Petra

Gezocht 4 oude fietsen om op te fleuren

Reactie graag naar redactie@dorpsketting.nl