Afrojack, Glennis Grace en Wulf in grote finale songfestival


Beeld © Getty Images, ANP
 

 

Afrojack (33) is toegevoegd aan de spectaculaire line-up van het Eurovisiesongfestival 2021. Samen met Nederlandse toptalenten Glennis Grace (42) en Wulf (34) gaat hij een exclusief optreden in Rotterdam geven als onderdeel van de speciaal voor het Songfestival gemaakte act ‘Music Binds Us’. Het is voor het eerst dat de interval act in de finale uit twee delen bestaat.

“Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken”

“Muziek verbindt, zeker in deze bijzondere tijden”, vertelt Gerben Bakker, Head of Show. “Waar ooit onze DJ’s de hele wereld overvlogen om contact te maken met hun publiek, is nu de realiteit helaas anders. Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken. Niet alleen tussen de kijkers, maar ook met twee unieke muziekstijlen: de beroemde, Nederlandse dance-muziek en de sound van het klassieke orkest.” Hij is dan ook erg blij dat Glennis, Afrojack en Wulf Nederland willen vertegenwoordigen. “We willen tijdens deze editie van het Songfestival het beste van Nederland laten zien. Dat doen wij niet alleen met Afrojack, maar ook met vocale toptalenten zoals Wulf en Glennis Grace”, stelt hij.

“Verder is het bijzonder om te zien hoe regisseur Tim Oliehoek zijn tanden in dit unieke project zet. Ook hij behoort wat mij betreft tot het beste van Nederland. Het orkest is speciaal voor de Grand Final samengesteld en bestaat uit jong talent. Na dit bijzondere jaar hoop ik dat tijdens deze unieke act heel Europa even de nare tijd kan vergeten.



Foto Tim van Hugo van Rosmalen

De virtuele Eurovision Village wordt geopend met een speciaal optreden door Afrojack Hij heeft ruim een uur de set, zo heeft organisator Rotterdam Festivals bekendgemaakt.

Het optreden is eerder opgenomen op De Hef, een oude spoorbrug in Rotterdam die niet meer in gebruik is.

Allemaal kijken dus.

Bron: RTL Boulevard, beetje bewerkt door Petra