NL. Doet vraag en aanbod

NL. Doet is een jaarlijks terugkerend project dat vanuit het Oranjefonds gestimuleerd wordt. Het gaat om kleine, overzichtelijke projecten die in een paar uur samen met elkaar geklaard kunnen worden.

Nu zat ik te denken aan het lente-klaar-maken van tuintjes voor ouderen, bij wie het bukken minder makkelijk gaat. Soms kan het onkruid je aanvliegen en je weerhouden om het aan te pakken. Het eenmaal bijhouden is veel makkelijker.

Weet u iemand die blij gemaakt kan worden met een paar groene handjes op zaterdag 29 mei, meldt u dan aan bij de redactie@dorpsketting.nl of bij een van de redactieleden. U mag uzelf aanmelden. Daar ligt dan de vraag, nu het aanbod.

Wie zou zich een paar uur in dienst willen stellen om in de buurt een tuintje op te knappen, samen is dit gezelliger, dan alleen. Je mag ook hulp vragen in je eigen tuin.

Dat brengt mij bij het Dorpspunt, daar wordt toch al lange tijd nagedacht en geschoven van wie de tuin nu is, school of toch de gemeente. Wie doet wat. Ondanks diverse toezeggingen lijkt het onderhoud niet van de grond te komen en voelen we ons een roepende in de woestenij. In afwachting van een in te nemen standpunt zorgt Jos van Santen voor het onderhoud van het plein voor het Dorpspunt, maar dat is een flinke klus. Ook de zijkant schreeuwt om aandacht, Jos zou blij zijn met een paar extra handen op die zaterdag.

Hup dus de handen uit de mouwen en met elkaar een ochtendje vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Wie?

Petra