Nieuws uit onze gemeente

Oproep 65-plussers:

maak nu een vaccinatie afspraak

Alle 65-plussers hebben een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie tegen het coronavirus. Veel van hen zijn ook al gevaccineerd of hebben een afspraak gemaakt. Maar nog niet iedereen. Bent u 65+ en heeft u nog geen afspraak gemaakt? Maak dan snel uw afspraak!

Veenpoldersweg in Stompwijk bijna klaar

“Niet alleen een prachtige nieuwe rondweg, maar vooral een grote aanwinst voor de bereikbaarheid en veiligheid van Stompwijk”, zo omschrijft Astrid van Eekelen, wethouder Verkeer en vervoer, de (gedeeltelijke) oplevering van de Veenpoldersweg; de nieuwe weg rond de woonkern van Stompwijk. Lees meer op www.lv.nl/veenpoldersweg-stompwijk-bijna-klaar.

Welke klus laat u klaren?

De jaarlijkse vrijwilligersactie NL Doet is dit jaar op 28 en 29 mei. Heeft u een klus die blijft liggen omdat er geen tijd voor is? Of heeft u het laatste weekend van mei nog wat tijd over om een handje mee te helpen? Meld u dan nu aan via www.nldoet.nl.

Problemen met kinderopvangtoeslag? Meld u bij ons

Heeft u kinderen en bent u geraakt door de problemen met de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst? De gemeente helpt gedupeerde ouders met hun hulpvraag. We kunnen niet zien of u hulp nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u zich meldt als u hulp nodig heeft: www.lv.nl/meldpunt-toeslagenaffaire.

Zelf op stap met Regiotaxi

De Regiotaxi maakt reizen mogelijk voor mensen voor wie het lastig is om het openbaar vervoer te gebruiken. De regiotaxi gaat van uw voordeur tot uw bestemming. Iedereen mag reizen met de Regiotaxi, reizigers met een Wmo-pas krijgen korting. Bestel de Regiotaxi via www.regiotaxihaaglanden.nl.

De Avalex App, wel zo handig

Avalex introduceert de Avalex App. Goed nieuws, want hiermee kunt u in een handomdraai uw afvalzaken regelen. Met de Avalex App heeft u de afvalkalender altijd bij de hand en ontvangt u een berichtje als Avalex op een andere dag langskomt. Ook het maken van een melding is met de App heel eenvouding. www.avalex.nl/nieuws/de-avalex-app-wel-zo-handig.

Kom niet naar drukke plekken

In en rondom The Mall of The Netherlands is het erg druk de afgelopen tijd. Vanwege de coronaregels mogen winkeliers een beperkt aantal klanten in hun zaak ontvangen, waardoor wachtrijen ontstaan. Bij te grote drukte worden maatregelen genomen om de toestroom van mensen te verminderen. Zoals het afsluiten van parkeerplaatsen. Gemeente Leidschendam-Voorburg vraagt bezoekers om zoveel mogelijk op rustige momenten naar de winkels te gaan. Bijvoorbeeld in de ochtend of op een doordeweekse dag. Ook is het advies om inkopen alleen te doen en verspreid over de verschillende winkelcentra.

Burgemeester Klaas Tigelaar: “The Mall is pas sinds kort open en na een periode van lockdown willen mensen graag weer eens winkelen. Ik begrijp dat goed, maar het is niet verstandig. Kom niet voor een dagje uit of om gezellig te shoppen. Kom later als er meer ruimte mogelijk is en we meer keuzes hebben om ook andere attracties te bezoeken. Ik doe nogmaals een dringende oproep: Zoek deze drukte niet op! Kom alleen als u echt iets nodig heeft en kom dan alleen! Draag een mondkapje en bewaar 1,5 meter afstand. De coronabesmettingen zijn nog niet onder controle.”