Moederdag: En vandaag is mijn moeder nog eens jarig‼️

2 Weken geleden had de Dorpsketting een leuke thema:

Wat maakt jouw moeder zo speciaal?

Je verhaal in de Dorpsketting vertellen om je moeder in het zonnetje te zetten omdat het bijna Moederdag was. Ik vond dat een leuk thema en had mijn verhaal al gauw in concept staan om te versturen. Maar wat blijkt. Ik ben het vergeten te versturen, dan vertel ik het hier maar op Facebook (en op aanraden van de Dorpsketting toch ook hier).

Moeder worden is op zich al speciaal. Zoals mijn ouders, “opeens” vader en moeder worden van 3 kinderen, die dan bij je in huis komen wonen. Geen babyshower, geen gender revealparty maar gewoon opeens een “drieling” van 12, 11 en 6 jaar oud en dat zonder een bevalling! Dat lijkt mij nou een rare gewaarwording. Hoe dan??? Mijn ouders hebben 3 kinderen (met een rugzak) tegelijk geadopteerd en daar sta je dan als moeder met een kind van 12, 11 en 6 jaar oud. Ik zou gek worden! En toch deed mijn moeder dat “gewoon”.

Zorgen voor kinderen van een ander en van ze houden…… terwijl mijn echte vader toen nog leefde. Dan moet je wel stapel gek zijn op kinderen. Moeder zijn is de moeilijkste baan zeggen ze. Nou en of. Zelf ben ik al ruim 21 jaar moeder. Ondanks dat ik een makkelijke dochter heb, twijfel ik soms aan mezelf of ik het wel goed doe. In principe heb je elk jaar dubbel feest als je kind jarig is, toch? Je wordt ieder jaar een jaartje moeder……..

Maar moeder zijn is ook liefde, zorgen, koesteren, piekeren, positief zijn, angst, blijdschap en huilen tegelijk. Naarmate ik wat ouder word besef ik pas dat mijn moeder een super moeder is! Een lieve moeder, handige tante die vroeger kleding voor ons maakte. Met opvoeden, heeft ze het vast moeilijk gehad.

Nu we al aardig een tijdje het huis uit zijn, ben ik super trots op mijn moeder, op hoe wij verder in het leven staan. Het moet een soort bekroning zijn/voelen als je kinderen  gaan trouwen en gelukkig zijn met hun nieuwe leven, denk ik.

Ria je hebt je best gedaan en ik ben blij dat wij jou als moeder hebben gekozen.  En je bent vandaag (9 mei) ook nog jarig! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en happy Moederdag! Je trotse dochter.

CArmen  xxx