Burgemeesters doen mee met Polderdag

De burgemeesters van een drietal steden in het werkgebied van De Groene Klaver doen mee aan de Polderdag. Het is komende woensdag weliswaar een digitale aangelegenheid, maar zij vinden dit jaarlijkse evenement blijkbaar belangrijk genoeg om een bijdrage te leveren. Het gaat om de burgemeesters van Leiden, Alphen aan de Rijn en Leidschendam/Voorburg.

De Polderdag, voorheen georganiseerd door de ter ziele gegane Stichting Land van Wijk & Wouden, is voor de tweede keer geschrapt. De Groene Klaver (DGK) wil deze dag behouden, omdat het een goede verbinding is tussen stad en platteland. De vier in DGK samenwerkende agrarische natuurverenigingen rondom Leiden hebben de input geleverd voor een online-quiz die op woensdag 12 mei a.s. (aanvang 20:00 uur) wordt gehouden.        

De Polderdag-quiz 2021 met zo’n ruim vijftig vragen komt in de vorm van een live uitzending vanuit De Bles in Stompwijk.

Deze uitzending is op www.twitch.tv/polderdag te bekijken op de computer, laptop of tablet.

Belangstellenden kunnen thuis voor zichzelf meedoen met de quiz, maar kunnen ook meespelen om de prijzen. Na inloggen via een aparte website kan dit met mobiele telefoon (of extra tablet). Voor meer info en hoe mee te doen zie www.degroeneklaver.nl