Aan Voorleesjuf Olivia en de kinderen die haar ‘Bijbelpraatjes’ lezen

Met enige regelmaat schrijft u met veel plezier een ‘Bijbelpraatje’ voor de Dorpsketting. Afgelopen uitgave schreef u over Moederdag. Aangezien ik zelf vandaag moest werken en wij onze eigen Moederdag moesten verschuiven naar later in de week, wil ik u via deze speciale en vooral onverwachte wijze bedanken voor het moederschap de afgelopen jaren. Nu denken de kinderen die dit lezen vast: “Wie is dit dan?” Welnu, ik ben de dochter van Voorleesjuf Olivia, Felicia. Wisten jullie al dat Voorleesjuf Olivia inmiddels oma is geworden het afgelopen jaar? Haar kleinzoon zal vast veel voorgelezen worden door haar. Daar kijk ik nu al naar uit! Zoals ik mijn eigen kindertijd herinner had ik zeker ook een juf Olivia thuis, die mij op jonge leeftijd al heel veel schoollessen leerde.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de uitgave van vorige week heeft zij het gehad over “Eert uw vader en uw moeder”. Dat wil ik graag ook doen via deze weg. Ze zal vast verrast zijn wanneer zij de Dorpsketting deze week in de brievenbus krijgt. Bovendien gaat het op Moederdag ook om jouw moeder te verrassen met iets leuks. Jullie hebben vast en zeker jullie eigen moeder kunnen verrassen! Was het gelukt om jullie op school gemaakte cadeautje te verstoppen voor haar? Dat was voor mij namelijk altijd een hele klus en zat in grote spanning of zij het wel leuk zou vinden. Gelukkig kwam dat altijd wel goed, met de hulp van mijn vader. Ze gaf in de vorige uitgave ook een idee om een moederdagversje te maken voor haar.

Lieve mama,

Met veel plezier las ik de laatste uitgave van de Dorpsketting

Wij zien elkaar vanwege mijn werk, helaas te gering.

Mag ik u bedanken voor het afgelopen jaar

U stond toen voor ons ook weer klaar.

Laten we gauw weer samen zijn

Dat vinden mijn gezin en ik heel fijn!

Want wij houden veel van u!

Daarmee sluit ik mijn versje af nu.

Liefs,

Felicia Ruempol Hamer- van der Capellen (dochter van de Voorleesjuf Olivia)