Langzaam terug naar normaal – koningsdag, terras en take-away

Vorige week vierden we koningsdag op een bijzondere manier met een concert vanuit De Bles op radio en TV met uiteenlopende artiesten. Wat een plezier bracht dat met zich mee. Uniek dat het eerste bandje op het dak gespeeld heeft, uniek dat er zoveel muzikanten weer een gelegenheid kregen om een paar euro te verdienen en vooral om op te treden, een bijzondere samenwerking met Midvliet waardoor de activiteiten in meer dan 50.000 huishoudens te zien waren (potentieel, ze zullen niet allemaal gekeken hebben) en uniek dat dit mede mogelijk gemaakt is door 50 Stompwijkse ondernemingen! Met nog een extra dankwoordje aan Jos de Groot voor het beschikbaar stellen van zijn drone voor de camerabeelden uit de lucht. Op 12 mei vindt er nog een virtuele polderdag plaats en dan is het gedaan met alle alternatieve activiteiten en kunnen we hopelijk steeds meer terug keren naar het oude normaal.

Direct de dag na koningsdag mochten we het terras eindelijk in gebruik nemen. Een maand later dan verwacht en minder uren per dag dan we graag zouden willen. Tegelijkertijd was april de koudste april in jaren, dus aan een terras had je dan ook niet zoveel gehad. Na woensdag de vuurdoop gehad te hebben kregen we direct te maken met twee dagen slecht weer. Vervolgens zaterdag redelijk goed terrasweer en zondag – tussen de buien door – was het ook wel te doen. Net als de rest van de Nederlandse horeca ervaart ook De Bles dat dit geenszins een oplossing is voor onze financiële uitdaging na ca. 14 lange, lange corona-maanden, maar we houden de moed erin en gebruiken deze gelimiteerde heropening om te genieten van de momenten dat we wel open kunnen zijn en om weer met z’n alle uit de winterslaap te komen en de draad weer rustig op te pakken.

We zijn dankbaar voor de massale bereidheid tot het afhalen van eten en hopen van harte dat u dat ook nog even blijft doen. De heropening van de terrassen in de huidige vorm verslechteren de situatie eerder dan dat het verbetert (meer kosten voor beperkte omzetgroei), dus we hopen dat we u nog regelmatig van een maaltijd mogen voorzien. De komende weken laten we van het weer afhangen of we het terras openen.

Voor deze week is de verwachting dat we ons helaas moeten beperken tot het weekend. Stapje voor stapje gaan we terug naar normaal. We hopen u graag te mogen verwelkomen op het terras of bij het afhalen van eten.

Jeroen de Gier

De Bles