Gemeente Nieuwsflits

Buitenterrassen overdag weer open!

Buitenterrassen zijn sinds 28 april tussen 12:00 en 18:00 uur weer open! Voor een zitplaats moet u reserveren, dit mag ook ter plekke aan de deur van het restaurant of café. Bij veel terrassen kunt u zich via een QR-code van ‘Gastvrij LV’ online registreren volgens de RIVM-richtlijnen. Als iedereen hier rekening mee houdt, kunnen we hopelijk richting de zomer nog meer versoepelen

Financiële steun bij woonkosten voor iedereen

Het maakt niet uit of u een arbeidscontract heeft of ondernemer bent. Wanneer u door de coronacrisis moeite heeft om de huur, hypotheek of energierekening te betalen, dan kunt u hiervoor financiële ondersteuning krijgen. De TONK is voor iedereen die 25% of meer is teruggegaan in inkomen door corona.

Gezond blijven? Dans mee vanuit uw huiskamer

Dementie voorkomen? Soms kan dat! Door nieuwsgierig te blijven, gezond te eten en regelmatig te bewegen kunt u de kans op dementie met 30% verkleinen. Zie voor meer tips de website van de campagne Wij Zijn Zelf Het Medicijn. Of meld u aan voor de online kick-off, inclusief dansworkshop, op donderdag 29 april van 15:30 tot 16:30 uur.

Camera in beeld

Steeds meer mensen beveiligen hun eigendommen met camera’s. U ook? Help de politie dan en meld uw camera aan voor plaatsing in een databank. Zo weet de politie snel waar in de buurt van een misdaad (zoals een woninginbraak) camera’s hangen die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen zij sneller opgepakt worden. De politie kijkt nooit live mee met uw camera, de databank inventariseert alleen waar camera’s hangen.