BNNVARA-Dramaserie ‘Thuisfront’ start op 9 mei

De nieuwe serie van Tim Oliehoek

met onder meer Bram Suijker, Lykele Muus, Ma-moun Elyounoussi en Melody Klaver.

foto: Mark de Blok

De nieuwe BNNVARA-drama-serie ‘Thuisfront’ van regisseur Tim Oliehoek gaat op zondag 9 mei van start. In de vierdelige miniserie, die geïnspireerd is door ware gebeurtenissen, volgen we een groep militairen na hun terugkeer van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan. Ze worstelen allemaal met de gevolgen van een heftige gebeurtenis die daar heeft plaatsgevonden. Hoe gaan zij hiermee om? Welke gevolgen heeft dit voor het thuisfront? Thuisfront is vanaf 9 mei vier weken lang iedere zondag te zien om 20.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Synopsis

foto: Mark de Blok

Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst sinds hun missie in Uruzgan weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen. Anderen proberen escalatie te voorkomen.

Cast, regie & scenario

De cast bestaat uit Bram Suijker, Lykele Muus, Genelva Krind, Casper Nusselder, Jouman Fattal, Minne Koole, Tobias Nierop en vele anderen bekende acteurs.

De regie is in handen van Tim Oliehoek, die eerder o.a. ‘De Zaak Menten’, ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, ‘Stanley H.’ en ‘Vet Hard’ regisseerde.

De scenario’s zijn geschreven door Paul Jan Nelissen (bekend van o.a. ‘Van God Los’, ‘Oorlogswinter’, ‘Riphagen’ en ‘De bende van Oss’), samen met Peter De Graef, Jeroen Horrevorts en Elisabeth Lodeizen.  

Producent is Robert Kievit (Overspel, Hollands Hoop, KLEM).

Thuisfront is een BNNVARA-productie. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-fonds

foto’s: Mark de Blok