Bijbelpraatje

Halloooooo lieve kinderen,

Halloooooo allemaal! Het is nu lekker vakantie, dus nu even weer heerlijk erop uit en dan ergens rustig liggen lezen uit…………. ons Dorpskrantje, natuurlijk! Helemaal aan niets denken, maar gewoon genieten van al het schone om ons heen!

Vandaag wil ik met jullie praten over……. Moederdag. Ja, hoe kan het ook anders, want a.s. zondag is het 9 mei en elke 2de zondag in de maand mei, worden alle mama’s in het zonnetje gezet, om hen te bedanken voor alles wat zij voor ons hebben gedaan!

Dit doet mij altijd terug denken aan de tijd toen ik zelf nog een kindje was! Ik vond het altijd heel spannend, in de zin van: “Hoe kan ik  moeder heel blij maken? Hoe kan ik haar verrassen?” Het hele gezin deed altijd heel enthousiast mee en er was dan al maanden vooraf, flink wat centjes gespaard voor deze bijzondere dag! Zeker, want het mooiste van het mooiste cadeau, wilden wij haar geven, omdat zij voor ons  de liefste moeder was. Dat was het niet alleen, maar wij studeerden ook leuke toneelstukjes in en op school leerden wij prachtige moederdag-versjes. Deze versjes of gedichten schreven wij dan heel keurig op een blaadje waarop wij een tekening konden maken en prachtige plakplaatjes op mochten plakken. Vaak wist je niet welke je zou kiezen, want de een was nog schitterender dan de ander, met of zonder glitter!

Na alle voorbereidingen, was dan daar de ‘grote dag!’

We stonden dan heel vroeg in de ochtend op, gauw douchen, aankleden enzovoorts. Iedereen had een taak o.a. : versieren, tafel dekken, afwassen  enz, waardoor zo’n dag vaak zonder problemen verliep.

Als het zover was dat moeder gewekt kon worden, brachten wij met z’n allen thee voor haar op bed en zongen onze mooiste liedjes! Als moeder dan na deze huldiging, later in haar mooiste jurk aan het ontbijt verscheen, dan was het echt pas feest! In haar versierde stoel gezeten, werden dan na ’t eten, cadeautjes gegeven, toneelstukjes opgevoerd enz. Ja, het was een hele verwennerij, een  hele vrolijke dag lang! Als het feest ’s avonds was afgelopen,  deed moeder samen met ons een dankgebed, om de Here God te danken voor alles wat wij voor haar hadden gedaan. Ja, maar ook dat Hij zo goed voor haar en ons allemaal is geweest! Voor zoveel liefde in haar gezin en dat het altijd zo mocht blijven! Daarna ging iedereen blij en tevreden slapen! Gewoon omdat alles zo goed gelukt was, maar vooral omdat wij moeder zo gelukkig hadden gemaakt! Zo waren wij zelf eveneens gelukkig!

Als ik dit zo vertel, moet ik ook aan de woorden van de Here God denken, waar Hij in de Bijbel zegt “Eert uw vader en uw moeder”. Sommige kinderen kunnen soms heel boos op hun ouders worden als hun ouders niet geven wat zij willen. Dan gaan ze schelden en met spullen gooien door de kamer heen, maar dat is niet de bedoeling, hoe moeilijk of het ook is! Samen praten, dan kom je er wel uit! Wij kinderen moeten onze ouders respecteren! dat is de wil van God!

Zeker denk ik hierbij ook aan de ‘Vrucht van de Heilige Geest!’ Ik heb bij de vorige Bijbelpraatjes, over alle negen delen hiervan gepraat en als jij je dat kan herinneren, dan weet je dat de LIEFDE, de grootste en belangrijkste is!

Zonder liefde voor elkaar, kunnen wij niet leven! Daarom zijn we ook blij en gelukkig, als we weten dat onze ouders van ons houden, maar ook omgekeerd nl. dat wij ook van onze ouders houden! Dat hoeft eigenlijk niet moeilijk te zijn, reden te meer, dat als je al uit je zelf al heel veel van pappie en mammie houdt! Dan ben je niet alleen lief op Moederdag, maar altijd! God heeft ons die LIEFDE gegeven, omdat Hij eveneens van ons houdt! Laten wij dit delen met elkaar. Dus lief zijn voor elkaar, maar ook voor alle andere mensen om ons heen! Zullen wij dit met z’n allen proberen? Goed dan, alvast veel succes!

Ja lieve kinderen, dat was ’t,  maar eerst nog even dit:

Vertel eens wat:

1)  Wat ga jij doen voor moeder op deze blijde dag?

2)  Ben jij ook op andere dagen lief voor moeder, ook als jij jouw zin niet krijgt ?

3)  Hoe los jij dan het probleem op ?

Creatief bezig zijn:

1)  Maak een mooi versje voor Moederdag, met een leuke tekening erbij of met leuke stickers.

2)  Knutsel iets leuks voor jouw mammie, want vaak vinden moeders een zelf gemaakt cadeau veel leuker, omdat dat met heel veel liefde voor haar is gemaakt!

Muziek:

Twee liedjes: Een lied om God te danken en een lied voor Moederdag.

Tik in bij Youtube:

1) “Dank U wel”  van Lydia Zimmer.

2)  “Liedje Moederdag” van juf Neeltje en Pieter-Bas.

     kinderprogramma # 6

Okay, dit was het! Ik wens jullie allen een hele fijne vakantie, maar vooral een hele blijde, vrolijke, gezegende en liefdevolle Moederdag toe!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)