Wethouder beklaagt bouwtempo

,,Het gaat niet erg snel.’’ Met deze verzuchting uitte wethouder Jan-Willem Rouwendal zijn ongenoegen over het tempo waarin er in Stompwijk nieuwe woningen verrijzen. ,,Maar elders in de gemeente is dat ook zo’’, voegde de bestuurder er in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad, aan toe.

In Stompwijk liggen er nu drie bouwplannen voor in totaal 78 woningen. Dit op grond van een Ontwikkelvisie Stompwijk uit 2016. Om de bouw te versnellen wil de wethouder afzien van een zogenoemd ‘ruimtelijk kader’ voor elk bouwplan. Dat scheelt minstens een half jaar in het proces.

Rouwendal erkende dat de bouwplannen voor Stompwijk nog ‘vaag’ zijn. ,,Wij zijn afhankelijk van de ontwikkelaars.’’ Bouw de bouw gaat het om: Westeinderweg 3 (23 koopwoningen, 3 appartementen, 8 sociale huurwoningen); Dr. van Noortstraat 84/98 en 120/122 (22 koopwoningen, 10 sociale huurwoningen); Van Santhorststraat 1/3 (12 sociale woningen).

Met de te bouwen woningen willen B&W tegemoet komen aan de groeiende vraag naar woningen van Stompwijkers zelf. Komend jaar komt er mogelijk een vierde bouwproject bij op het  terrein van het voormalige Dorpshuis aan de Dr. van Noortstraat.

Naar aanleiding van het bouwplan Van Santhorststraat en kritiek vanuit de gemeenteraad dat woningcorporatie Vidomes er al drie jaar een ‘haalbaarheidsstudie’ naar doet, stelde de wethouder dat Vidomes er echt wel wil gaan bouwen. Woningcorporaties moeten echter ook zorgvuldig wikken en wegen gezien hun beperkte middelen.

In de commissie was er kritiek op de beperkte  informatie over de bouwplannen. Volgens Rouwendal kon hij echter niet meer leveren. ,,Dit is het.’’ De bouw aan de Westeinderweg en Dr. van Noortstraat zou komend jaar starten; voor de Van Santhorststraat is nog geen planning.