Stichting Oud Stompwijk

We worden gelukkig steeds bekender bij de mensen ondanks dat we door de Covid-pandemie onszelf niet hebben kunnen promoten. Hopelijk kunnen we later dit jaar weer eens op pad, dat zou fijn zijn. Maar eerst hard aan het werk om jullie van nieuw materiaal te voorzien. Wij zijn druk bezig om nieuwe foto’s in de beeldbank te zetten, ze worden bewerkt, benoemd en genummerd en pas daarna gaan ze door naar de volgende ronde waar jullie het resultaat kunnen zien. Op de nieuwe website kunnen jullie meehelpen met het verbeteren van de gegevens door op feedback een reactie achter te laten of een naam of wijziging door te geven.

Afgelopen weken hebben wij mooie schatten van Stompwijkse bodem mogen ontvangen en landkaarten met daarop de Spanjaarden die over de Stompwijkscheweg vluchten vanuit Leiden. Ook een groot aantal ingelijste foto’s die ergens opgedoken zijn en ons ter beschikking worden gesteld. Verder oude krantenberichten die iemand nog in haar archief had, daar kunnen we leuke verhalen over schrijven.

Veel blijft er te doen, maar het is fijn dat de lezers van de Stompwiic enthousiast en betrokken zijn. Want alleen met elkaar kunnen we de historie van Stompwijk bewaren en doorgeven.

Dus gooi nooit zomaar iets weg met betrekking tot Stompwijk of een van zijn bewoners, wie weet wat wij er nog mee kunnen. Weggooien kan altijd nog, nadat er een scan van gemaakt is en misschien een mooi verhaal. Aad Janson is volop bezig met de nieuwsbrief die iedereen kan ontvangen, mits je jezelf aanmeldt. Dit kan via https://www.oudstompwijk.nl, aanmelden nieuwsbrief en tikken op dit aanmeldformulier, laat daar je mailadres achter, eenvoudiger kan het bijna niet.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Stompwiic en de mooie verhalen die wij tot nu toe al geschreven hebben, ze zijn nog te koop. Afzonderlijk of alle uitgiftes, leuk ook om iemand cadeau te geven.

Ook nieuwe leden zijn welkom, voor € 12,50 in Stompwijk en voor € 5,= extra buiten Stompwijk. Misschien een leuk idee voor Moederdag om jouw moeder een (jaar) lidmaatschap cadeau te geven, 4 boekjes Stompwiic verdeeld over de kwartalen. Een mooi cadeau voor een schappelijke prijs en met veel kijk- en leesplezier.

Mensen bedankt voor het aanleveren van materiaal, de verhalen en de mooie foto’s. Wij zijn er blij mee.

Ria Luiten