Royal Roses kan uitbreiden

De bouw van vier huizen aan Huyssitterweg 44/46 vormt geen belemmering voor een toekomstige uitbreiding van Royal Roses, Huyssitterweg 12. Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal gemeenteraadsleden laten weten.

Aanleiding voor zijn uitspraken vormde het inspreken van mevrouw Hogervorst bij een commissie uit de gemeenteraad. Zij uitte de vrees dat een uitbreiding van het bedrijf in de toekomst gefrustreerd zou worden door de woningbouw omdat de bewoners zouden kunnen claimen dat zij te veel last hadden van de verlichting in de kassen.

Volgens de wethouder is de woning Huyssitterweg 19A echter de referentiewoning voor de vraag of de verlichting overlast geeft of niet. Die woning ligt dichter bij Royal  Roses dan de nieuw te bouwen woningen.

De bestuurder gaf aan dat hij nog wel de Omgevingsdienst Haaglanden zou  benaderen om zijn visie te bekrachtigen. Rouwendal verklaarde verder dat ook bij de invoering van nieuwe regels, Huyssitterweg 19A de  referentiewoning blijft.

Overigens heeft Royal Roses verzocht om in de koopcontracten voor de nieuwe woningen een passage op te nemen dat de kopers de exact omschreven rechten van Royal Roses respecteren en de kopers ook instemmen met een mogelijke uitbreiding van het bedrijf. Dit op straffe van een boete van € 10.000.