Kinderen groep 7 en 8 krijgen boek cadeau

Alle kinderen in groep 7 en 8 krijgen in het kader van de actie ‘geef een boek cadeau’ de komende weken het jeugdboek ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt cadeau. Doel van de actie is om kinderen op te laten groeien tussen de mooiste kinderboeken.

Wethouder onderwijs Juliette Bouw was op de Maerten van der Velde school in Stompwijk om het eerste exemplaar te overhandigen: ”Lezen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen en jongeren. Lezen helpt om teksten goed te begrijpen, kennis op te doen en je te ontwikkelen. Maar dat is nog niet eens het belangrijkste.  Verhalen en gedichten helpen om je beter in te  leven en meer begrip te  hebben voor anderen. Belangrijk in onze samenleving.”

Meer lezen, beter in taal!

Ook voor lezen geldt: oefening baart kunst. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.

Geef een boek cadeau

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats
krijgen in zijn of haar leven.

Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek
beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. In Leidschendam-Voorburg werkt de gemeente samen met Kinderboekwinkel In de Wolken en Sport en Welzijn voor de verspreiding van de boeken.