Jelsie zwemt met toppers in Eindhoven

Afgelopen weekend was de Qualification Meet in Eindhoven. De internationale toppers streden er voor Olympische tickets. En ook Jelsie kreeg de kans om haar eigen PR’s te verbeteren. Alle deelnemers moesten voor aanvang eerst een Coronatest ondergaan. Publiek was i.v.m. de Coronamaatregelen niet welkom in het stadium. Dus wij moesten van achter een laptop toezien hoe Jelsie het zou doen.

Vrijdagochtend stond Jelsie met iets te veel zenuwen aan de start. Het was alweer een tijd geleden dat ze aan een wedstrijd kon meedoen en dan nu meteen zo’n groot toernooi. Daar lopen zwemidolen zoals Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Valerie van Roon in volle concentratie vlak langs je heen voor hun eigen wedstrijd. Maar de eerste race verliep redelijk en met een kleine PR op de 50 vrij kwam de ontspanning en de vreugde terug.

Zaterdagochtend moest het gebeuren want het doel was een finale plek; op de 50 rug waren daar de beste kansen voor Jelsie. Na een mooie race en een dikke PR was het afwachten wat de anderen deden. En ja hoor ze mocht ‘s avonds aantreden in de finale.

Zondag was de energie niet voldoende op peil om nog een PR te zwemmen. Het is helaas nog niet gelukt om een limiet te zwemmen voor het Europees jeugdkampioenschap maar ze kijkt met tevredenheid terug op dit zwemweekend met enkele PR’s. Nu een paar dagen rust om vanaf woensdag weer keihard te trainen voor de volgende wedstrijd. Wanneer en waar weten we nog niet dat is in deze tijd allemaal erg onzeker.

Ilona van Ruijven