Pasen 2021

Voor de tweede keer worden deze Paasdagen gevierd in lock down, vorig jaar zonder en nu met avondklok. Er is gelukkig een vaccinatie uitgevonden, maar die wordt niet zonder slag of stoot gegeven. Hopelijk zijn er in Stompwijk al aardig wat mensen, die nu minder vatbaar zijn en wordt het vaccineren snel op een goede manier weer opgepakt zodat we wat meer kunnen met elkaar. Het buitenterras van de Bles ligt er prachtig, maar helaas verlaten, bij. Wat zou het fijn zijn als we daar gewoon even met elkaar konden zitten met een kopje koffie of een biertje. De dorpse gezelligheid is er op dit moment niet, maar gelukkig wonen wij wel prachtig in het buitengebied en komen wij elkaar tegen op de wandel- en fietspaden. Bewegen blijft belangrijk en er wordt gelukkig best veel gesport in het dorp. Op eerste Paasdag was het koud maar droog en zijn wij naar de bollenstreek gereden waar er dit keer geen bussen vol toeristen waren maar wel prachtige velden vol narcissen en hyacinten. Vroeger waren er veel meer velden, maar met een tip van broer Jos wisten wij er een paar te vinden. 2e Paasdag , het lijkt het wel herfst en langs de N206 ligt het vol met de hazelaar of iets dergelijks. Vandaag verrassend de eerste piepkleine eitjes gevonden van onze nieuwe krielkippetjes (Joost nog bedankt), wat zullen die lekker smaken. Hopelijk hebben jullie ook gezellige paasdagen gehad en krijgen we een mooi voorjaar waarbij we veel buiten kunnen genieten van de mooie bloemen en de vogels, zoals deze eend die nu nog rustig zit te broeden midden op de golfbaan van Pitch & Putt , maar al gauw voor haar kroost moet gaan zorgen en met alle gevaren de kleine pulletjes door de sloten heen laveert. De natuur is mooi, maar hard voor jonge beestjes. Laten wij de natuur respecteren, want de mens vernield ook veel als je ziet wat er allemaal achteloos weggegooid wordt. Een kleine moeite om het leeg mee terug te nemen toch?

Ria Luiten