Midvliet blijft omroep in Leidschendam-Voorburg

Op 30 maart 2021 heeft het Commissariaat voor de media besloten de omroeplicentie in de gemeente Leidschendam-Voorburg definitief toe te wijzen aan Midvliet. Het spreekt voor zich dat het bestuur en de medewerkers van Midvliet verheugd zijn met dit besluit. De ingezette vernieuwingsslag waarbij lokaal nieuws en actualiteit leidend zijn voor de omroep, waarbij met tientallen in de gemeente gewortelde vrijwilligers wordt gewerkt, zien zij daarmee beloond. De licentieperiode loopt van 9 januari 2021 tot 9 januari 2026.

De komende tijd zal Midvliet haar PBO (Programma Beleidsbepalend Orgaan) aanpassen aan de nieuw ontstane situatie om zo de representativiteit hiervan verder te versterken in Leidschendam-Voorburg. 

De website is inmiddels vernieuwd en het lokale nieuws en bijbehorende achtergronden zijn voortaan ook te vinden op de speciale Midvliet app voor zowel Androïd als Apple. De vormgeving van het tv-kanaal, dat zowel via Ziggo als KPN, Telfort en Tele2 te ontvangen is, is inmiddels ook vernieuwd. De radiozender van Midvliet, die ook via DAB+ en op de kabel is te ontvangen zal de komende tijd enkele programmatische wijzigingen krijgen om de volledige breedte van het lokale nieuws, informatie, cultuur en educatie aanbod een plek te geven.

Daarbij zal ook de sport in de regio een belangrijk onderdeel van het aanbod worden, samen met diverse mediapartners. Midvliet Next heeft inmiddels een vliegende start gemaakt om ook de jongeren doelgroep te verbinden met Midvliet. De integrale samenwerking met uiteenlopende maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg wordt onverkort voortgezet, alsook de samenwerking met Omroep West als mediapartner.