Koningsdag Stompwijk

– Waarschijnlijk het enige festival van Nederland –

· In Stompwijk, met Midvliet en met veel muziek –

Ondank de druk van de burgemeesters om de terrassen te openen, zie ik dit nog niet gebeuren. En evenementen voor koningsdag zijn sowieso al uitgesloten. Dus op zoek naar mogelijkheden binnen de huidige regels naar een leuke passende invulling en dat hebben we gevonden in de vorm van een festival. Misschien wel het enige festival van Nederland.  Wat gaan we doen:
We hebben de geleerde lessen van het afgelopen jaar gecombineerd en dit gebruikt een passend plan te maken;

Stompwijk zal 27 april 2021 één groot festivalterrein worden. Iedere inwoner van Stompwijk krijgt een eigen stukje festivalterrein tot zijn of haar beschikking: namelijk je eigen huis en/of tuin. Vanuit de Bles gaan we een non-stop muziekfestival uitzenden. Bandjes en DJ’s komen hun kunsten vertonen en ten gehore brengen tussen 15:00 uur tot 22:00 uur. Dit wordt live uitgezonden op Midvliet radio en televisie. We kiezen voor acts voor het hele gezin. Van jong tot oud. De eerste bands zijn al vastgelegd. Waaronder de fantastische Beatle tribute band die afgelopen jaar op de Corona editie van Stomppop speelde. 
We blijven dus allemaal thuis maar luisteren tegelijkertijd wel naar hetzelfde op de lokale TV (Ziggo 41 of KPN 1489) en Radio (analoog 92.9 mhz, digitaal 916, KPN 1189). We combineren dus alles wat we in huis hebben om samen koningsdag 2021 te vieren.  We houden ons aan de Coronaregels en hopelijk met mooi weer, lekker in je eigen tuin genieten van de muziek live uit De Bles. In de tuin gelden de landelijke coronaregels. Hou je daar aan. Het evenement is bedoeld voor Stompwijk, maar Leidschendam en Voorburg kijken/luisteren mee. Een mooie Stompwijk promotie. Hoe gaan we dit betalen? De Bles draagt bij in de vorm van de organisatie, tijd, locatie en middelen. Er komt via kaartverkoop geen geld binnen en zonder geld  kunnen we dit niet realiseren. Daarom heb ik alle ondernemers (die afgelopen jaar met elkaar de kerstbomen betaald hebben) benaderd om te vragen of ze ook nu weer een bijdrage willen leveren. Er zijn al veel positieve reacties op binnengekomen, Daarnaast heb ik een subsidieaanvraag bij de gemeente LV ingediend. Burgemeester Tigelaar support het gehele initiatief, dat is heel fijn, maar dat is nog geen subsidie natuurlijk. Alle subsidies en financiële bijdrages komen ten goede aan deze plannen. Mocht iemand spontaan een financiële bijdrage willen leveren, stuur dan even een mailtje: jeroen@debleshoreca.nl

Hoe meer geld, hoe meer/beter de acts zullen zijn.

Jeroen de Gier