Jelsie gaat strijden tegen Ranomi

Helaas hebben we de Dorpskettinglezers de afgelopen maanden geen nieuws kunnen brengen. Ook het leven van veel sporters lijkt in coronatijd stil te staan. Jelsie heeft dankzij haar topsportstatus van de KNZB wel door mogen trainen. Maar hiervoor moet ze al enige tijd 3-6 keer per week naar Rotterdam. De overige trainingen vinden plaats in Zoetermeer en Den Haag.

Vanaf maart vorig jaar zijn alle grote wedstrijden geannuleerd. Maar volgende week mag Jelsie meedoen met de Eindhoven-Qualification-Meet. Tijdens deze wedstrijd zullen internationale toppers hun tickets voor de Olympische spelen proberen te behouden of te verdienen. De KNZB laat ook de jeugdselectie van Nederland proeven van dit soort toernooien.

Jelsie heeft hiervoor de nodige limieten behaald in het verleden om mee te mogen doen en heeft er voor gekozen om uit te komen op de 50 en 100 meter rugslag, 50 en 100 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. Uiteraard zal Jelsie op de vrije slag en vlinderslag in een paar series eerder moeten starten dan Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. Maar ze komt wel op dezelfde uitslagenlijst te staan; hoe stoer is dat?

Jelsie moet deze week eerst een negatieve-coronatest scoren waarna ze vrijdag mag afreizen naar Eindhoven. Daar wil ze laten zien dat ze thuishoort in de jeugdselectie. De uitslagen en het programma voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn te vinden op:

De wedstrijden zelf zijn op vrijdag, zaterdag en zondag live te volgen op:

Ilona van Ruijven