Hallo lieve kinderen,

Alles goed? Vast wel, denk ik! Zeg, toen ik vorig jaar voor ’t eerst met: ‘Een Bijbelpraatje’ in de Dorpsketting begon, had ik nooit kunnen denken, dat het

corona – virus nu nog in de wereld zou zijn! Jullie trouwens, ook niet! Nee, niemand! Natuurlijk is dit helemaal niet fijn, maar we moeten proberen er het beste van te maken vooral nu wij aanstaande zondag weer het mooie Paasfeest zullen vieren!

Ja Pasen, wat is Pasen?

Nou, dat weten jullie al zo’n beetje, maar waar het precies om gaat, is dat onze Here Jezus om onze zonden aan het kruis gestorven is! (zonden zijn de slechte dingen die mensen doen!) Het begon allemaal met Adam en Eva, die ongehoorzaam aan God zijn geweest! Het is een lang verhaal, daarom vertel ik jullie dat een andere keer. God heeft toen zijn eigen zoon Jezus, als baby op aarde gestuurd (Kerstmis) om de mensen later, als Hij groot zou zijn, te redden! Jezus was intussen een grote man geworden, maar niet alle mensen hielden van Hem. Het was  zelfs zo erg, dat Hij werd gekruisigd door soldaten en toen Hij stierf werd Hij begraven! Niet zo een mooi verhaal he, maar ja, het was nu eenmaal zo! Maar, wat gebeurde er nu? O…………., een heel groot wonder! Ja, want de derde dag, stond Jezus heel gewoon weer op uit het graf! Prachtig He! Toen Zijn Moeder Maria op de derde dag bij het graf kwam, zag ze dat het leeg was. Ook Zijn apostelen (discipelen) stonden voor een leeg graf en waren heel bedroefd!  “O” zei Maria, “Dat had Jezus vooraf allemaal al gezegd, dat Hij de derde dag weer zou opstaan en kijk, dat is nu echt gebeurd!”

Ja lieve kinderen, als je meer wilt weten hierover, lees dan zelf  ’t verhaal of vraag aan papa en  mama, om verder voor jullie uit de Kinderbijbel voor te lezen! Wat ik hier wil aangeven, is dat dit Pasen is en niet alleen al die lekkere paaseitjes zoeken en chocolaadjes opeten! Dit is het verhaal waar het bij het Paasfeest omgaat! Laten wij proberen, om ons ook net als Jezus, in te zetten voor het goede, dan voelen wij ons ook goed! Daarom wordt de week voor Pasen, dat is deze week, ook de Goede Week genoemd! Je hebt dan  de Witte donderdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag en dan…… Pasen! Dan kunnen de mensen zich in hun hartje nog beter voorbereiden op dit mooie grote feest!

Als je denkt aan ‘de Vrucht van de Heilige Geest’ dan vind je dit allemaal weer in Jezus terug, o.a:

‘Liefde’ Hij stierf voor ons aan het kruis, dat doe je alleen als je van iemand houdt! God houdt van ons en wil dat wij Zijn kinderen zijn! ‘Vrede’ enzovoorts. Ook ‘Zelfbeheersing’, Jezus was nooit opstandig!

Maar lieve kinderen, genoeg hierover!

Natuurlijk horen de paaseitjes erbij! Ga maar lekker zoeken, kleuren en………… heerlijk smikkelen! Dat was ’t weer voor vandaag. Fijne en Gezegende Paasdagen , maar……., nog eerst even dit:

Vertel eens wat:

1) Hoe is jouw Palmpasen geweest?

2) Heb je een Palmpaasstok gemaakt en aan wie heb je die gegeven?

3) Wat ga doen tijdens de Paasdagen?

Creatief bezig zijn;

1)   Er i s heel veel leuks om te maken, op Internet te vinden, zoek maar!

2)   Je kan ook een eitje leeg blazen en een lusje eraan doen. Smeer ’t eitje    met lijm en rol deze in verschillende kleuren met glitter en… je hebt een       mooi paashangertje!

Muziek:

Tik in bij YouTube:

Lied : Hij leeft (Maria kwam bij het graf), Karin Brandsema.

Nou lieverds, nogmaals, Gods zegen, veel devotie en heel veel plezier!

Groetjes, veel liefs en tot de volgende keer! Olivia (voorleesjuf)