Knuffels in Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en Wassenaar

Donderdag 21 januari was het de dag van de knuffel.

Reden genoeg voor Midvliet om afgelopen zaterdag 23 januari in de studio via telefoongesprekken knuffels uit te delen én er op uit te gaan in onze kernen om door inwoners knuffels uit te laten delen aan degenen die het het hardst nodig hebben tijdens deze lockdown.

Onze reporters spraken mensen aan tijdens een acht uur durend live radioprogramma. Velen staken met de knuffel (een mooi pluchen rood hart) vrienden, vriendinnen, (groot)ouders en buren een hart onder de riem tijdens deze voor velen moeilijke tijden. Het leverde enkele bijzondere verhalen op.

Ook zal de bijna gehele tv-ploeg zaterdag en de komende week onderweg zijn om de knuffels af te geven bij de mensen die waren opgegeven door hen die gehoor hadden gegeven aan de knuffeloproep van Midvliet. We begonnen in Leidschendam, vervolgden onze knuffelreis naar Stompwijk en Voorburg en kwamen uiteindelijk in Wassenaar waar deze knuffelactie werd afgerond.

In Stompwijk mocht ik mensen aanspreken met de vraag: “Aan wie wil jij een knuffel geven” en dat gaf inderdaad mooie gesprekken.

Nicolien van Velzen gunt iedereen een knuffel, omdat iedereen in deze tijd een knuffel verdient, ook als is deze virtueel. Het hartje komt bij haar gehele familie terecht.

Gea van der Sman stelde de knuffel beschikbaar aan haar ouders die afgelopen week 55 jaar getrouwd waren en een pittige week voor de boeg hebben. Dus geheel verdiend die knuffel.

Hier hebben we Ibrahim vanuit de Van Santhorststraat die even tijd kon maken om een knuffel weg te geven. Hij was eigenlijk op weg naar zijn werk.

Volgens mij wordt zijn kleine broertje hiermee verwend.

Hier hebben we Roma, die net met haar ouders aan het boodschappen doen was. Roma heeft al duizend knuffels, maar er kan altijd meer bij. Zelf vindt ze het knuffelen met haar moeder het allerfijnste. Dat kan ze de hele dag doen.  Weer iemand blij gemaakt.

Naomie van der Meer wilde erg graag een knuffel aan haar oma geven en niet bewaren voor het  piepkleine zoontje in de maak onder haar jas. Op zaterdag gaat Naomie graag bij haar op bezoek, ze merkt dat de corona nu wel erg lang duurt en dat oma steeds meer haar vrijheid moet inboeten. Het wordt een doorgeefknuffel zodat de medebewoners van het akkermunt mee kunnen knuffelen. Koffie drinken mag nog steeds ook al is het groepje steeds kleiner.

Zo houden we het met elkaar vol.

Willem Luiten heeft een duidelijk doel voor ogen, deze knuffel gaat naar zijn schoonmoeder, Riet van Santen– Verburg. Ze verdient deze knuffel het meeste, ook zij is al maanden verstookt van de Ouderensoos en de nodige contacten. Hij gaat hem direct brengen.

Goed bezig Willem >

Dan konden we ook Piet en Martien Turkenburg stilstaand krijgen. Ze waren op weg met het paard om de schillen op te halen, zoals gebruikelijk op de zaterdagochtend.

Met op de bok twee vriendinnen die ontzettend van paarden houden, hun knuffel gaat uit naar de paarden, want met hun ouders knuffelen doen we al ontzettend vaak. En ja de tijd vliegt want vroeger had Piet ook haar moeder op de bok zitten. Zelf neemt Piet een knuffel mee voor de dochter van Maria, de vrouw van Martien, die in Swetterhage woont en die haar familie mist en het ook allemaal maar zo moeilijk vindt.

Bepaalde personen waren afgelopen zaterdag live op de radio te horen en hier wordt nog een samenvatting van gemaakt. Niet op de radio maar wel voor de microfoon was Robert Pruyssers. Ook hij merkt dat de maatregelen erg lang duren en mensen verlegen om een praatje zitten, maar ja dat is niet wenselijk in de supermarkt. Ook het alert blijven op het afstand houden en het dragen van mondkapjes is een noodzakelijk kwaad. Hier moeten de mensen wel op aangesproken worden. Kortom de lontjes worden wat korter, om die reden heeft iedereen een knuffel verdiend een is deze bij de kassa opgehangen.

Alle foto’s zijn gemaakt door B.W. Damen, medewerker van Midvliet.

Heb je na dit gelezen te hebben het idee de boot gemist te hebben, mag je altijd elke week knuffels uitdelen, zolang de lock down duurt en misschien al met een klein (knip)oogje naar Valentijnsdag.

Petra Oliehoek– van Es