Knuffelactie Midvliet

Wat een prachtig initiatief!!!

Ik geef graag een knuffel weg aan Agnes Hofstede, Agnes is sinds vorig jaar secretaresse van Ouderen Soos Stompwijk. Niets bijzonders zullen jullie denken, maar:

Agnes is net 50 jaar en kampt al jaren met een afnemende gezondheid, onder andere lijdt zij aan een zeer ernstige vorm van osteoporose, etc. etc., en toch,

En toch.. Weet zij zich voor 300% in te zetten voor onze oudere en kwetsbare leden. Diverse leden, die dit gebaar écht op prijs stellen, worden zeer regelmatig door haar gebeld, puur enkel en met het doel om deze mensen even uit hun eenzaamheid te halen. Ook binnen het bestuur, heeft zij Zich in een heel korte tijd onmisbaar weten te maken. Toen vergaderen nog heel gewoon was, maakte zij voor ons heel snel en secuur de notulen. Ik kende Agnes niet, voordat zij ons bestuur kwam versterken. Maar ik kan je vertellen, dat zij ook op persoonlijk vlak een hart van goed heeft….. Waar zijzelf zelf steun nodig heeft, weet zij juist andere te steunen en te stimuleren.

Agnes woont in Hoogmade, maar zet zich in voor de ouderen in Stompwijk, hoe ontzettend mooi is dat? Zeg nou zelf, dat verdient toch een knuffel? Elke week komt zij haar moeder op de Akkermunt in Stompwijk bezoeken, nu kan dat nog, maar dat kan ook zomaar, i.v.m. haar gezondheid zomaar afgelopen zijn….

Aldus Trees van Velzen, op radio Midvliet op zaterdagochtend om kwart voor elf.

En, er is positief gereageerd op mijn verzoek, de knuffel voor Agnes, zal aanstaande donderdag bij haar moeder worden bezorgd.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Ik wil graag Ria Luiten voordragen voor deze actie. Ze is een bijzonder betrokken persoon die met veel mensen begaan is. Daarbij is ze erg alert op van alles en zorgt regelmatig voor een kaartje in de brievenbus bij degene die dat nodig heeft.

Ze heeft meerdere acties opgestart om in deze coronatijden alleenstaande mensen op eniger wijze te verblijden met een ontbijtje, of een chocoladeletter. Ze is actief binnen het bestuur van VrouwActief en Oud Stompwijk. Ze is enorm creatief en ze heeft met haar kunstenaars-contacten bijgedragen aan een flinke opbrengst van verkoop van veilingstukken voor de Stichting Support Casper.

Ook alle kunstzinnige collega’s opgeroepen tot het houden van een open atelier bij de Molenwei.

Daarbij fotografeert ze prachtige zonsondergangen en laat heel Stompwijk meegenieten.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Ook wil ik  graag Nezha Lachhab voordragen, ze is werkzaam bij de gemeente (activiteitenbegeleidster Social work bij SenW)

Ze wilde graag iets betekenen voor de inwoners van de gemeente, samen met haar moeder kwam ze op het idee dat eten de verbinding kan leggen en besloot soep te gaan maken. Hiervoor heeft ze een flink aantal vrijwilligers gemobiliseerd. Ze is hiermee op 22 oktober 2020 gestart en sindsdien neemt de soep haar donderdagen in beslag. Inkopen, koken én rondbrengen. Stompwijk heeft aansluiting gezocht én gevonden bij haar en haar trouwe collega Houria. Sinds eind oktober brengen we bijna wekelijks soep rond en wat ons betreft is dit bijna ten einde en heeft zo goed als elke alleenstaande of oudere van 80 en zelfs 90 plus een keer bezoek gehad. Verrassing, de blijdschap en het oplichten van de ogen zijn onze dank, vooral het gevoel dat er aan hen gedacht wordt, viert de boventoon.

Nezha heeft alle uithoeken van Stompwijk gezien en elke week is ze vol enthousiasme.

Ze verdient, samen met haar team een hele dikke knuffel.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

foto: Het Krantje

Als hij nog niet voorgedragen, is wil ik Jeroen de Gier graag voordragen. Hij heeft de aftelopen jaar van de nood een deugd gemaakt, door:

– het opzetten van een podcast met interessante gasten

– wekelijks een uitgebreid menu voor afhaaldiners

– het verzorgen van 80 paasontbijtjes samen met Ria Luiten en konings- dagijsjes

– high-wine en bierproeverijen online

– beperkte ladiesnight

– een terras op het plein

– pubquiz

– echte zaterdagavond W show

– een kerstshow die digitaal te volgen was

– voor 200 personen een afhaal kerstdiner en hon derden kerstpakketten. ,

– het dorp verrast met 2 fantastische kerstbomen door 75 bedríjven te mo biliseren.

– Koffie-to-go op koude dagen met vuurkorfje

– als klap op de vuurpijl de actie in de glazen kas voor Casper. Een actie die € 37.000,- opgebracht heeft voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Nou die kan wel een dikke knuffel van het hele dorp gebruiken, want ik ben ervan overtuigd dat iedereen hieraan meegeholpen heeft, er ook ontzettend blij van geworden is.

Wat een aanwinst.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

foto: gemeente L/V

Dan wil ik graag Penchi Harteveld, onze gebiedsregisseur, werkzaam bij de gemeente, voordragen. Ik vind haar een verrijking voor het dorp. Het leggen van verbindingen staat bij haar hoog in het vaandel, ze gaat het gesprek aan en nodigt mensen uit om in Stompwijk zelf hun verhaal te doen. Ze houdt hiervoor spreekuur op locatie. Ze houdt haar ogen en oren open en weet wat er speelt en legt contacten. Heeft contact met de Adviesraaad, komt met haar collega kennismaken en probeert hier eveneens verbindingen te leggen. Ze maakt hierdoor de lijnen korter. Schuift aan, brengt zaken     in beweging, monitort en evalueert en zet aan tot nadenken. Kortom ze verdient een knuffel van het hele dorp.

Petra

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Ik wil Hannie Verhagen graag verrassen met een Midvliet knuffel. Zij heeft al veel mee gemaakt en vorig jaar haar man verloren, haar zoon Carl zit in Ommen in een gehandicapten Woonzorg groep en heeft zij vanwege de Corona bijna niet kunnen bezoeken, al die maanden slechts een of twee keer. Zelf heeft zij in de zomer haar heup gebroken en is nog in therapie. Al met al een vrouw die ondanks alle ellende altijd met een positieve instelling door het voor haar niet zo makkelijke leven gaat. Ik zou haar het liefst zelf een knuffel geven, maar dat kan helaas nu niet.

Ria Luiten