Oproep:

Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Met het sparen van de plastic doppen kunt u geld inzamelen voor KNGF Geleidehonden. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van onze geleidehonden.

De doppen dienen schoon en droog ingeleverd te worden bij de inzamelpunten. Tevens wordt dringend verzocht om de doppen in één zak aan te leveren en niet in kleine losse zakjes. Dit bespaart het inzamelpunt en onze chauffeurs heel veel tijd. In sommige dopjes zitten kartonnen- of metalen lipjes, deze moeten ook verwijderd worden. 


Hoeveel doppen zijn er nodig om een hond op te leiden?  

De basisopleiding van onze honden kost € 5.000,—. Zo krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. Voor deze basisopvoeding zijn ongeveer 11 miljoen doppen nodig. 

Nu Stompwijk ‘92 stopt met het inzamelen van de doppen, die zo vreselijk hard nodig zijn, zijn wij op zoek naar een ander, geschikt inzamelpunt. Heeft u deze ruimte en wilt u deze graag ter beschikking stellen? Meldt u dit dan bij redactie Dorpsketting en wij helpen u verder.

Bij voorbaat hartelijk bedankt, Trees, red.