Agnes’ wekelijks praatje

En toen was daar de eerste sneeuw van 2021!! Nou ja, sneeuw….het mag de naam eigenlijk niet hebben maar het was wit, kwam uit de lucht en bleef zelfs even liggen. Het was al een paar dagen aangekondigd en je voelde het in de lucht…. Het was ijs en ijs koud, grauw en grijs. Maar ja eerst zien en dan geloven en nu zondagmorgen heel vroeg is het ook alweer weg. Maar eventjes was het een prachtige wondere witte wereld en zeker in de polder zo stil en vredig. Wij van het bestuur hopen wel dat onze leden allemaal lekker binnen bij de kachel zijn gebleven en dat er geen benen of armen gebroken zijn bij een wandelingetje om een frisse neus te halen of om even te genieten van de mooie natuur.

Het was een bewogen week. Het virus woekert nog steeds onverminderd voort en het kabinet trad af vanwege de toeslagen affaire. Toeslagen affaire? Als je geen (klein) kinderen hebt ben je daar misschien iets minder van op de hoogte maar we hebben ons binnen no time even bij laten praten want je kon geen tv of radio aanzetten of het ging over de val van het kabinet. Wat heb ik gelachen toen ex-minister Wiebus na zijn aftreden toch nog gewoon in zijn dienstauto stapte om naar huis te gaan en ex-premier Rutte op zijn fietsje naar de koning ging om het ontslag van zijn kabinet aan te bieden. Een groter verschil kan er niet zijn. Maar ook zag ik dat Rutte nodig naar de kapper moest en dan denk je… ach hij is ook maar een mens die dit allemaal niet heeft gewild. Maar ja, het geeft wel een probleem bij de aankomende verkiezingen, Rutte blijft lijsttrekker bij de VVD maar op wie moet je dan verder stemmen? Nou ja, wie dan leeft, wie dan zorgt zullen we maar denken.

Het nieuwbouwproject van Weidezorg in Zoeterwoude vordert gestaag en er zijn al diverse mensen, ook leden van onze Ouderen Soos richting Zoeterwoude vertrokken. Ik ging daar afgelopen week even een kaartje in de bus doen en ik moet zeggen, aan de buitenkant ziet het er gelikt uit. Ik ben niet binnen geweest, dat komt binnenkort, maar daar zal het ongetwijfeld niet anders zijn. Wij wensen alle Stompwijkers, lid of geen lid van onze Ouderen Soos, heel veel woonplezier en dat jullie nog maar vele jaren mogen genieten van alle faciliteiten die Weidezorg biedt. Het is jullie van harte gegund, al zullen we jullie op Stompwijk wel missen. Want ook al liggen wij met de Soos stil, een boodschapje in de supermarkt of een wandelingetje werd toch ook gedaan en dan kwam je elkaar toch regelmatig tegen, een groet, een praatje, een blijk van herkenning. Maar Zoeterwoude ligt niet zo ver van Stompwijk dus we zullen elkaar vast nog wel eens zien of opzoeken.

Speciaal voor jullie is onderstaand gedichtje tot stand gekomen, de slapeloze nachten zijn deze  week op 1 hand niet te tellen geweest dus is er weer een mooi steuntje in de rug ontstaan.

Een nieuwe plek,

Een nieuw avontuur

Een ander dak, een andere muur

En zelfs een nieuwe buur

Een nieuwe plek

Vanaf nu een feit

Brengt je veiligheid en stabiliteit

Een frisse wind

Spannend en fijn

Een plek waar je jezelf kan en mag zijn

Hopelijk samen, anders alleen

Maar nooit eenzaam met zoveel mensen om je heen.

Een hele lieve groet van het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Trees, Aad, Jan, Agnes, Sjaan en Marijke