Nieuwe rallytruck voor Van Velsen Rally Sport

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dat ervaren wij bij Van Velsen Rally Sport ook.

Wat waren we teleurgesteld dat de Africa Eco Race voor januari 2021 werd afgeblazen. Natuurlijk houd je er in je achterhoofd rekening mee. Maar wanneer het definitief wordt, heb je toch het gevoel dat corona weer gewonnen heeft. En uiteraard staan we achter deze beslissing. Ook wij hadden vraagtekens of het wel verstandig zou zijn om te gaan. En dat is nu precies de reden dat wij er niet voor hebben gekozen om deel te gaan nemen aan Dakar in Saoedi Arabië. Deze rally staat vooralsnog op de agenda en is nog niet gecanceld.

We hadden al het plan opgepakt om het Blauwe Schatje te verkopen en hadden al contacten gehad met partijen die een truck met meer potentie te koop hadden staan.  Maar door de corona wilde de verkoop niet erg lukken. We hadden geïnteresseerde kopers, maar zij werden gehinderd door de corona. Toen de tijd ging dringen, er toen nog vanuit gaande dat de rally door zou gaan, hebben we de verkoop even wat opgeschort en zijn we het Blauwe Schatje rally klaar gaan maken. Prompt kort na de annulering van de rally diende een andere geïnteresseerde zich aan en zij wilden, weliswaar op gepaste afstand, wel komen kijken naar de truck en hebben hem gekocht. En zoals dit bij een rallyteam past, ging alles toen in een sneltreinvaart.

Aad, Marco en Michel zijn, in de periode dat de corona het nog toeliet, bij een nieuwe potentiële truck wezen kijken. En deze kwam boven aan op het lijstje te staan. Toen het Blauwe Schatje verkocht was, werd er contact opgenomen met Hongarije waar deze truck stond en binnen 2 dagen was de nieuwe truck gekocht.

Het Blauwe Schatje werd op zaterdag opgehaald en de vrijdag erna stond de nieuwe rallytruck in de werkplaats.

De nieuwe rallytruck is een Scania Torpedo en heeft de laatste Africa Eco Race gewonnen. Deze truck heeft dus veel in zijn mars. De druk op ons team wordt op deze manier wel hoog, maar daar deinzen we niet voor terug.

Er moet nog heel veel gebeuren. De truck moet eerst een Nederlands kenteken krijgen. Daarna moet hij nog blauw worden en de monteurs moeten hem technisch ook gaan leren kennen. Verder zal Aad kilometers moeten gaan maken om de truck “eigen” te maken. Het doel is om in juni klaar te staan en dan met de Breslaurally in Polen mee te gaan doen (indien corona dit toelaat).

We gaan jullie weer op de hoogte houden!

Van Velsen Rally Sport