Agnes’ wekelijks praatje

Het bestuur van de Ouderen Soos heeft iets vernomen,

waarvan zij niet hadden kunnen dromen.

vorige week liep er een goede vriend bij onze leden over de daken

met een grote zak vol met geheime zaken

door iedere schoorsteen liet hij zich zakken

om de leden een cadeautje uit te laten pakken

en omdat onze grote vriend alles alleen moest doen

ging het dit keer niet in de schoen

de pieten moesten thuis blijven

dus de Sint heeft ook zelf het gedicht moeten schrijven

maar we hopen dat jullie blij zijn met het cadeau

en voor de Sint: Chapeau!

En hoewel de Sint officieel nog steeds in het land is gaan we toch al langzaam naar de kerst. Zoals het er nu naar uit ziet, of er moet de komende weken nog een wonder gebeuren, kunnen we helaas geen kerstviering in onze mooie kerk organiseren. Maar uit goede bron hebben wij vernomen dat dat wel goed gaat komen. Dus lieve leden, de kerk wordt in deze tijd gewoon betrokken bij het vieren van de geboorte van Jezus, alleen op een andere manier dan jullie gewend zijn. Buiten de viering worden jullie ook niet vergeten, het is alleen helaas niet mogelijk om elders een fijne dag te verzorgen. Maar volgend jaar hopen we dat met elkaar dubbel en dwars goed te kunnen maken.

Alles is en blijft afhankelijk of men het virus onder controle krijgt. De berichtgeving is lichtelijk verwarrend, vind ik tenminste. Er schijnen wel vaccins te zijn, maar nog geen enkele die 100% betrouwbaar is. 95 %, 97 % en er wordt ook al op mensen getest maar resultaten worden daarvan nog niet naar buiten gebracht. Het enige wat wij kunnen doen is rustig afwachten. We houden met elkaar de moed erin en persoonlijk ben ik blij dat het einde van het jaar 2020 in zicht is. Oh ik weet wel, 2021 zal zeker in het begin nog niet veel anders zijn, maar misschien hebben we de tweede helft van het jaar toch een ander vooruitzicht. Ik weet het is koffiedik kijken en ik wil ook niemand valse hoop geven, maar we moeten toch iets hebben om naar toe te leven. Dan kunnen we weer gezellig klaverjassen, kaarten maken en rummicubben. En een aantal leden hun stijve botten weer soepel maken bij Maria door een half uurtje te bewegen op gezellige muziek. Hoop doet leven. En ik benadruk nogmaals, wilt u even een praatje maken, even uw hart luchten of iets vertellen, het maakt niet uit wat of waarover, u mag nog altijd bellen naar Agnes op 06-43412445.

Deze week waren mijn nachten weer wat minder succesvol en de pen en papier op mijn nachtkastje hebben hun werk weer overuren gemaakt. Maar het resultaat vind ik erg mooi geworden, het is hoe het leven is en we hebben er zelf niets over te zeggen. Zoals mijn oma altijd zei: De mens wikt maar God beschikt.

Ga maar op weg naar het licht van morgen,

De weg is lang en het pad onbekend

Er is nog heel veel van de toekomst verborgen

Maar blijf niet wachten, gebruik je talent.

Kies een weg, dat moet gebeuren

Het maakt niet uit hoe oud je bent,

En is het niet de juiste weg

Keer dan om en ga niet treuren

Er is altijd wel iemand die met je mee wil gaan

Maar leef en blijf niet stilstaan!

Een hele lieve groet namens het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris