Online Inspiratiesessie: De Gezonde Sportomgeving!

Alle vrijwilligers van sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg kunnen op 24 november om 19.30 uur deelnemen aan een online inspiratiesessie. De Gezonde Sportomgeving staat centraal in dit Webinar dat SenW in samenwerking met de NOC*NSF organiseert. Deze inspiratiesessie geeft inzicht in waarom een gezonde sportomgeving relevant is, hoe je deze zelf kunt realiseren en wat het jouw club en leden oplevert. De Webinar wordt gegeven door expert Joke Davio. Ook de Team:Fit coach is er bij.

Is het eigenlijk niet logisch om je als club in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Sport heeft namelijk een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Sporten leidt tot een toename van fitheid en weerstand. Dus waarom zouden jullie niet een prettige en gezonde plek creëren waar je lekker en gezond kunt eten en drinken? Waar niet overmatig alcohol wordt gedronken en waar je geen last hebt van sigaren- of sigarettenrook. Een plek waar aan jongeren het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag.

Ondanks dat de kantines nu nog dicht blijven kan het nuttig zijn om alvast na te denken over een gezonde sportomgeving in het nieuwe jaar! Tijdens de sessie komt het belang van alcoholbeleid, het streven naar een rookbeleid en rookvrije club en het stimuleren van een gezondere voedingskeuze aan bod.

Wat vind je als club belangrijk?

Hoe pak je dit aan?

Hoe zorg je ervoor dat iedereen in de club daar achter staat en meewerkt?

Tijdens de Inspiratiesessie:

– Gaan we in op jouw vragen om voor jouw club te werken aan een gezonde sportomgeving;

– Word je je bewust van het belang, de urgentie en waarom dit ook voor jouw club relevant is;

– Leer je wat je als vereniging concreet kunt doen en hoe je dat kunt aan pakken;

– Krijg je concrete tips om dit op te starten en vol te houden (borging);

– Ontmoet je andere bestuurders om ervaringen mee uit te wisselen en van elkaar te leren;

– Krijg je een aanbod tot (gratis) persoonlijke coaching van de club op maat op één of meer van deze thema’s.

Wil jij er ook bij zijn?

Je kunt je aanmelden bij Miriam.blom@senw-lv.nl of je vindt het inschrijfformulier via deze link https://gras.senw-lv.nl/survey.php?id=15