Geen Nederlands record voor Jelsie

Na goede voorbereidingen reisde het WVZ-team waar Jelsie deel van uitmaakt, zondag naar Eindhoven voor het NK estafette. Alle teams moesten in 5 estafettenummers bepalen wie zich zondagavond Nederlands Kampioen mocht noemen. Jelsie mocht op 3 nummers uitkomen voor haar senioren team (4×100 wisselslag, 4x 100 meter schoolslag en 4x 100 meter vrije slag). In het totale estafettetoernooi behoorde WVZ niet tot één van de medaillekandidaten. Maar er waren mogelijkheden om het Nederlands record op de 4×100 meter schoolslag te verbeteren.

Dus we zaten zondagmiddag gespannen te kijken naar de livestream, want toeschouwers waren niet toegestaan. Als eerste ging Rosey Metz van start. Zij sloeg direct een onoverbrugbaar gat met de tegenstanders. Nu was het aan de overige drie om ervoor te zorgen dat dit nummer ook een Nederlands record zou opleveren. Jelsie dook als 3de zwemmer net onder haar eigen persoonlijke record maar uiteindelijk was het niet voldoende voor een nieuw Nederlands record. Wel eindigde het estafette schoolslag team als eerste. In het eindresultaat namen ze een mooie 4de plek in bezit.

Het was uiteraard een bijzondere ervaring om samen met de senioren een recordpoging te doen. Mogelijk hebben ze volgend jaar weer een kans om dit te doen. En hopen wij hierbij ook aanwezig te kunnen zijn. 

Voor wie het leuk vind, via de volgende link is de hele wedstrijd terug te zien;  https://youtu.be/ujSq2ff09Mw

De wisselslag estafette start om 2:02.40 (Jelsie 1ste zwemmer, baan 2. De banen geteld vanaf boven naar beneden beginnend met baan 0, baan 1 enz.).

De schoolslag estafette start om 3:06.00.(Jelsie 3de zwemmer, baan 3).

De vrijeslag estafette start om 4:02.30 (Jelsie 3de zwemmer, baan 4).

Ilona van Ruijven