Jelsie naar NK estafette voor senioren

Toen de Corona toesloeg in Nederland kon er ook niet meer gezwommen worden in de zwembaden. Met wetsuit aan heeft Jelsie enigszins geprobeerd zelfstandig door te trainen in open water en in het zwembad thuis die we hiervoor speciaal opgezet hadden. Ideaal was het niet en zonder doel ook moeilijk om je motivatie vast te houden. Gelukkig mocht er aan het einde van het seizoen weer getraind worden in het zwembad en vanwege de ‘rustperiode’ heeft Jelsie in de zomervakantie 3 à 4 keer per week door kunnen trainen.

Met de start van het nieuwe seizoen heeft Jelsie ervoor gekozen om weer volledig bij de zwemvereniging WVZ te gaan trainen en niet bij het regionale trainingscentrum van de zwembond. Bij WVZ is een TOPNetwerk-programma gestart. Ze traint daar met andere ambitieuze zwemmers 14 uur per week en daarnaast heeft ze 1x landtraining en 2x krachttraining. Eén van die zwemmers is Rosey Metz. Zij wordt daar klaargestoomd voor haar deelname aan de Olympische spelen. Rosey is één van de Nederlandse toppers op de schoolslag.

Rosey heeft als tussendoel om op het NK estafette het Nederlands record op de clubestafette 4x100m schoolslag te verbreken. Bij WVZ zijn immers meer schoolslagspecialisten. Voor het 4e teamlid moest echter wat breder gezocht worden binnen de club. En toen is het oog gevallen op Jelsie. Hoewel er meer meiden in aanmerking kwamen voor die plek had Jelsie in het verleden laten zien dat ze stabiel is en goed presteert op grote toernooien. Bovendien werd ingeschat dat Jelsie nog sneller zou kunnen zwemmen dan ze ooit heeft gedaan door intensief aan de slag te gaan met een trainster die ook Rosey traint.

Jelsie is dus sinds een paar weken intensief aan het trainen voor het NK-estafette gezwommen. Gezien alle ontwikkelingen m.b.t. Corona is het te hopen dat Jelsie daar volgende week op de startblokken staat tussen alle Nederlandse schoolslag-toppers. We wachten alle ontwikkelingen komende week in spanning af waarna we zondag opnieuw in spanning hopen te zitten. Er zijn immers nog andere clubs die in staat zouden moeten zijn om het Nederlands record te verbreken.

Ilona van Ruijven