Stichting Oud Stompwijk

Wat hebben wij een mooie positieve reacties gekregen op onze uitgave van Stompwiic nr.15. Een themanummer vol verhalen over Stompwijk en de Tweede Wereldoorlog in vogelvlucht. Vanwege het Corona-virus zijn wij niet meer bij elkaar geweest met de werkgroep op de woensdagmiddag. Individueel wordt er op de achtergrond natuurlijk wel wat gedaan met alle foto’s die wij tot onze beschikking hebben, maar er is nog genoeg te doen. Zijn jullie nog geen lid en willen jullie wat te lezen hebben, we hebben van alle uitgaven nog een aantal boekjes. Er staat veel informatie in over Stompwijk van vroeger. Misschien ben je hier net komen wonen en wil je iets meer achtergrondinformatie over het dorp? Informeer bij secretariaat@oudstompwijk.nl over de mogelijkheden. Of stel jouw vraag aan ons via
redactie@oudstompwijk.nl. Kijk eens op de website www.oudstompwijk.nl of jouw familie er inmiddels bij staat en zie je een foto waar niet alles (goed) ingevuld is, help ons dan aan de ontbrekende informatie. We willen voor het nieuwe boekje graag nog wat verhalen en foto’s van bijvoorbeeld de fameuze Koninginnedag zeskamp, waarbij het een strijd van jewelste was met honderden deelnemers en deelneemsters. Er werd zelfs hier en daar illegaal geoefend en elke vereniging had wel een afvaardiging, daar moeten toch nog leuke beelden van zijn. Ook de watersportvereniging was een actieve vereniging die van alles organiseerde, wie kan ons daar iets meer over vertellen? Er werden kussengevechten gehouden boven de vaart, er was ringsteken op het water en nog veel meer. Eigenlijk is er altijd al veel georganiseerd in Stompwijk en daar willen we wat mee doen. Wie helpt ons aan een leuk verhaal ? Dan kunnen we in deze moeilijke tijd terugblikken op al die leuke momenten met elkaar.

Ria Luiten

Bij de foto: Wie herinnert zich de boerenbruiloften nog? Deze foto is afkomstig van de familie Vergeer en werd genomen bij de boerenbruiloft van de families Parel en Geitenbreier in 1986.