Onderaannemers Kulturhus nu wel welkom

B&W zullen contact opnemen met de onderaannemers die betrokken waren bij de bouw van het Kulturhus in Stompwijk. Aanleiding vormt de felle kritiek van de onderaannemers op de resultaten van een spoedonderzoek naar de brandveiligheid van het Kulturhus. Op grond van dat onderzoek concludeerde burgemeester Klaas Tigelaar dat het Kulturhus veilig is te gebruiken.

Volgens de onderaannemers, die dat met rapporten kunnen onderbouwen, is dat niet zo. Zo zijn de wanden van het pand niet afdoende brandbeschermend en zijn er lekkages die kortsluiting kunnen veroorzaken. Zij hebben daarover deze week nog een brief geschreven aan B&W waarbij ze hun rapporten ook hebben geopenbaard. In het Kulturhus huist sinds maart de Maerten van den Veldeschool.

‘De gemeente heeft kennis genomen van de brief van de onderaannemers. Zoals eerder aangegeven heeft de gemeente samen met de brandweer de brandveiligheid van het Kulturhus gecontroleerd. De resultaten van het onderzoek geven aan dat het huidige gebruik door de Maerten van den Veldeschool kan worden voortgezet. Over de punten in de brief wordt contact opgenomen met de onderaannemers’, zo laat het Raadhuis weten.
De onderaannemers hebben eerder tot vijf keer toe getracht in contact te komen met de gemeente over de problemen die zij bij het Kulturhus – dat nog steeds niet af is omdat bouwer SSB failliet ging – zien. Tot nu toe werd hen een gesprek geweigerd.