Verslag Stompwijk92 DS1 – Verburch 2

cock met marieke

Verslag Stompwijk ’92 DS1 – Verburch 2

Afgelopen zondag speelden de dames hun eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Verburch uit Poeldijk kwam op bezoek met een team dat er sterk uit zag. Maar gelukkig zijn onze dames gewend aan de trainingen van de nieuwe trainer, Wesley Arnouts. Hij pakt ze zo nu en dan lekker stevig aan op een training. Na twee seizoenen degraderen streeft hij er naar om in de top drie te eindigen, met wanneer mogelijk promotie naar de eerste klasse.

De wedstrijd had een mooie opening met samenspel van Demi en Marieke, maar zij wisten niet tot scoren te komen. Verburch daarentegen wel, de linker opbouw wist de verdediging te passeren: 0-1. Na een gemiste penalty waren het Cynthia en Claire die zorgden voor een stand in het voordeel van Stompwijk ’92. Maar Verburch wist telkens aan te sluiten zodat de dames niet tot een grotere voorsprong dan 1 punt in het eerste kwartier. Jennifer kreeg een gele kaart en penalty’s werden gemist. Gelukkig wist keeper Amanda meerdere ballen mooi te stoppen. In het tweede kwartier van de eerste helft kwam Stompwijk beter uit de verf. Stompwijk wist via Leonie en Marieke te profiteren van een overtalsituatie. Maar ook bij ondertal (2 minutenstraf Jona) liep de voorsprong uit: 11-5. Cynthia kwam goed op dreef en passeerde meerdere keren de opbouw met zelfs nog een break-out met buikschuiver. Na een penalty van Verburch en goed binden kwam uiteindelijk de ruststand op 12-8.

De tweede helft begon goed, Marieke passeerde in het midden en scoorde. Helaas begonnen de dames van Verburch nu ook op stoom te komen. Ze wisten bij te komen op 13-13. De afstandsschoten die zij in de eerste helft misten gingen er nu in hoog tempo in. Nummer 15 had een hard schot en wist keer op keer het net te vinden. Marieke kon wat terug doen door een zeer mooie passeerbeweging, dit kunstje deed ze meerdere keren met succes. De score liep gelijk op van 18-18 naar 19-19 en 20-20. Het publiek zag dat het spel bij Stompwijk chaotischer werd en de communicatie in de verdediging niet was zoals in de eerste helft. De dames van Stompwijk wisten weer een kleine voorsprong te pakken via Cynthia, die zorgde voor een 22-20 stand. En weer was daar nummer 15 die vanuit de loop het doel vond, en helaas was daar ook nummer 13 die vanaf de linker hoek de bal via binnenkant paal er snoeihard in gooide. Een eindstand van 22-22 was het gevolg, één punt verdiend in de eerste wedstrijd. Winst was verdiend geweest maar de dames uit Poeldijk wisten daar door een goed laatste kwartier een stokje voor te steken.

De bal werd gesponsord door Gebr. van Bohemen, als dank mocht Cock op de foto met topscoorder Marieke.

Volgende week spelen de dames uit tegen EHC, om 19.15 in Leidschendam, sporthal de Fluit (Fluitpolderplein 3).