Thom wordt 19e op de 1500 meter

IJsclub “Nut en Vermaak”

Thom wordt 19e op 1500 meter

Thom van Beek heeft tijdens het NK Afstanden op de 1500 meter beslag gelegd op de 19e plek. Hij realiseerde een eindtijd van 1.50.59, waarmee hij 2 sec. achterbleef op zijn persoonlijk record. Daar Thom zich dit seizoen volledig richt op de marathon, was dit pas zijn eerste 1500 meter van het seizoen. In dat licht bezien was zijn eindtijd dan ook zeker niet slecht. Thom was zelf ook niet ontevreden. Had wat tijd laten liggen in de opening, maar slotronde was prima.

Wedstrijdprogramma Uithof lijdt onder storm

Door de harde wind en de relatief hoge temperaturen had het ijs op de Uithof veel te lijden. Dit resulteerde er zelfs in dat het wedstrijdprogramma op zondagavond werd aangepast wegens onvoldoende ijsdikte. De rijders die op zaterdagavond en zondagochtend in actie hadden veel last van de slechte condities. Er werden dan ook weinig records aangescherpt.

42.48

Tjilde Bennis, dit jaar deel uitmakend van de gewestelijke selectie, reed haar eerste wedstrijd van het seizoen. Bij wedstrijden in Inzell kwam ze tot 45.25 en 2.16.70 (1500 meter).

Stompwijkse deelname in pupillenmarathon

Afgelopen zondag werd op de Uithof de eerste pupillenmarathon verreden. Drie Stompwijkse leden durfden deze uitdaging aan. Erben van der Lans wist zich keurig in het peloton te handhaven en finishte na de wedstrijd over 8 ronden als 8e bij de pupillen B (11-jarigen). In dezelfde categorie werd Freek Bennis  19e. Freek kon de groep 5 ronden bijhouden, maar moest toen loslaten.

Bij de meisjes, die 6 ronden moesten rijden, werd Joy van der Meer 14e. Joy had moeite om het tempo van de snelste meisjes te volgen, maar reed wel keurig uit.

Eerder dit seizoen werd al een start gemaakt met de junioren marathons. In de 1e wedstrijd bij de B-junioren stonden Ferdinand en Edward Jansen meteen al op het podium, op resp. de 1e en 3e plek.