Fietspuzzeltocht

Grandioze FietsPuzzelTocht op zondag 25 mei a.s.
Op 25 mei a.s. organiseert Rotaryclub Duivenvoorde een grandioze fietspuzzeltocht ten bate van de wereldwijde actie “Polio de wereld uit”. Iedereen is van harte welkom om aan deze puzzeltocht mee te doen en daarmee de actie ‘polio de wereld uit’ te ondersteunen. Er is keuze uit een tocht van 25 km en van 40 km. Start en finish zijn bij EuropaTuin in Leidschendam. Voor de 25 km tocht lost burgemeester Van Haersma Buma het startschot.
Aan de fietspuzzeltocht zijn een meer dan 50 aantrekkelijke prijzen verbonden, waaronder een fiets, diverse horloges, DVDrecorder, koffiezetapparatuur, weegschalen, waterkokers, wijn, interieuradvies, EHBOset, enz, enz.. De prijzen zijn gesponsord door het bedrijfsleven. Enkele bedrijven zorgen bovendien voor een versnapering bij de controleposten en de finish. Naast de te winnen prijzen maakt iedere deelnemer ook nog kans op een van de vele cadeaubonnen die door de Leidschendamse, Voorburgse en Voorschotense middenstand ter beschikking zijn gesteld.
De inschrijfgelden komen voor 100% ten goede aan de actie ‘polio de wereld uit’. Voor particulieren en bedrijven die niet mee kunnen fietsen maar de actie wel willen ondersteunen is een speciaal bankrekeningnummer geopend: RABO nr 38.79.04.212 t.n.v Rotary Duivenvoorde inzake Polio de wereld uit. De resultaten van de actie worden in de lokale pers gepubliceerd.

Over polio
Poliomyelitis of kinderverlamming is een ziekte die tot voor kort per jaar vele duizenden slachtoffers maakte. Het is een besmettelijke ziekte, maar de besmetting kan alleen via de mens worden overgebracht. Zijn alle mensen, in dit geval kinderen, geïmmuniseerd, dan is de ziekte uitgeroeid en behoeven alleen de bestaande patiënten nog intensieve verzorging en begeleiding.

Ook een internationale fietstocht
Ter ondersteuning van de actie ‘Polio de wereld uit’neemt Leo Boersen, lid van de rotaryclub Duivenvoorde, deel aan een monsterfietstocht van Vladivostok naar Scheveningen. Het motto van deze tocht is ‘fietsend om de halve wereld om de hele wereld poliovrij te krijgen’. De tocht over 12.000 km moet in 80 dagen geklaard worden en voert langs de grenzen van China en Mongolie, naar Novosibirsk en over de steppen van Omsk. We verwachten de finish op 10 augustus in Scheveningen. Deze tocht krijgt nationaal en internationaal veel aandacht.

Gegevens
Fietspuzzeltocht op 25 mei 2003, inschrijving vanaf 10.30 uur.
Start van de 40 km tocht tussen 11.00 en 12.00 uur.
Start van de 25 km tocht tussen 12.00 en 13.00 uur.
Inschrijfgeld € 3.= per persoon en maximaal € 10,= per gezin.
Bij voorinschrijving € 2.50 per persoon.
Voorinschrijven bij:
· EuropaTuin,
· Rijwielhandel van Haastrecht in Voorburg,
· Apotheek Leidschenveen,
· Sigarenmagazijn De Koning op de Damlaan,
· Rijwielhandel Besuyen, Voorschoten.
Meer informatie: Arno Op den Kamp, 070 – 426.00.00, aopdenkamp.a@oag.nl