Stroomstoring

Nu twee weken geleden lag Stompwijk geheel plat in verband met een fikse stroomstoring. Dat we geheel afhankelijk zijn van de normaliter foutloos geleverde energie moge duidelijk zijn. Immers de computers staken hun werk, de verwarming wordt koud, de supermarktdeuren werken niet. Kassa’s en weegapparatuur slaan op tilt, soms kan er niet gekookt. Niet elke kas heeft een noodaggregaat. Veel ongemakken, daarentegen ook sfeer. Het wordt ’s avonds hartstikke donker, zonder straatverlichting, de kaarsen gaan aan, een avondje zonder t.v.
Omdat we nog nergens gelezen hadden waardoor de storing nu ontstaan was en we toch nieuwsgierig zijn, heb ik contact opgenomen met de persvoorlichting van Eneco. De heer de Ruyter kon meedelen dat er een defecte mof, verbinding tussen twee kabeldelen, in de grond defect was ter hoogte van de Drie Molens. De storing heeft van 19.19 tot 20.08 uur geduurd. Oorzaak is moeilijk te achterhalen en kan diverse oorzaken hebben, het verzakken van de grond door teveel regen of zwaar wegverkeer, een kabel kan geraakt zijn. Het is een hele tour om uit te vinden waar het probleem zich bevindt en als het lek gevonden is, dan moet de boel opgegraven worden en gerepareerd.
Hoe belangrijk de storing op dat moment ook lijkt, men is het vaak toch alweer snel vergeten. We zullen het over 9 maanden wel zien of het vergeten écht vergeten is!
Petra