Gemeente Nieuwsflits

Gemeente zet mantelzorgers in het zonnetje 

Door de goede zorgen van familie, buren of vrienden leven mensen die zorg nodig hebben weer wat meer op. Mantelzorgers zijn echt onmisbaar. De gemeente zet hen graag in het zonnetje. Geef een ander of uzelf vanaf 1 oktober op voor de Mantelzorgwaardering of voor een ‘High Tea to go’ ter ere van de Dag van de Mantelzorg.

Bladkorven tegen overlast herfstbladeren 

Om overlast van herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen, plaats de gemeente in oktober meerdere bladkorven in Leidschendam en Voorburg. Hierin kunt u bladeren verzamelen die van openbare bomen waaien. De korven blijven tot eind december staan, dan zijn de bomen het meest van hun blad kwijt.

Duik in het erfgoed van Stompwijk

Uw mening over het erfgoed in Stompwijk telt. Op 10 oktober bent u vanaf 19:00 uur van harte welkom om hierover mee te praten tijdens een bijeenkomst in het Dorpspunt van Stompwijk. Van de Stompwijkse Paardendagen tot het Blesse Paard. Stompwijk heeft veel uniek erfgoed wat ook belangrijk is voor toekomstige generaties. Samen werken we aan een gebiedsbiografie.

Aandacht voor lezen en schrijven

Lezen en schrijven zijn basisvaardigheden. Toch heeft 7% van onze inwoners moeite hiermee. Tot en met vandaag (donderdag 26 september) 18:15 uur vraagt het Glazen Radiohuis op de Damlaan aandacht voor laaggeletterdheid. Kijk of luister live mee op deze laatste dag. Of loop nog even langs de studio.

Help de biodiversiteit: maak uw tuin niet winterklaar

De dagen worden korter, het wordt frisser en de laatste bloeiers raken uitgebloeid. Voor velen betekent het najaar: de tuin winterklaar maken. Wist u dat het eigenlijk niet nodig is? Sterker nog, voor de biodiversiteit is een onopgeruimde tuin beter!

Hoe bespaart u energie? Deel uw ervaring!

Heeft u uw oude vloer vervangen en geïsoleerd? Bent u overgestapt op een warmtepomp of zonnepanelen? Of heeft u op een andere manier energie bespaard? We zijn op zoek naar uw aanpak! Deel uw ervaringen via de Nationale Duurzame Huizen Route. Vertel uw verhaal op de website en beantwoord online vragen van anderen die hun woning willen verduurzamen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *