Inloopbijeenkomst herinrichting Doctor van Noortstraat

Op maandag 30 september van 19.00 tot 21.00 uur vindt er in het Dorpspunt een inloopbijeenkomst plaats over de herinrichting van de Doctor van Noortstraat. U kunt dan binnenlopen en het definitieve ontwerp bekijken.

Definitief ontwerp

De afgelopen maanden hebben de gemeente, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de aannemer Van der Ven in een bouwteam het voorlopig wegontwerp nader uitgewerkt. Deze hebben wij u eerder gepresenteerd tijdens een informatieavond op 23 mei van dit jaar. Er zijn op dit ontwerp veel reacties binnengekomen, met name over éénrichtingsverkeer en parkeren. Deze opmerkingen, ideeën en suggesties hebben we binnen de kaders van het ontwerp zoveel als mogelijk verwerkt. Deze punten zijn ook besproken in de verschillende overleggen met de klankbordgroep en Adviesraad. 

Programma

Tijdens de bijeenkomst informeren medewerkers van de gemeente, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de aannemer u over de definitieve herinrichting van de Doctor van Noortstraat. Daarbij gaat het concreet over de pilot van het eenrichtingsverkeer, de opgave van het hoogheemraadschap met betrekking tot het ophogen van de dijk, het wegontwerp en de vernieuwing van het rioolstelsel. Ook wordt u geïnformeerd over de planning en aanpak van de werkzaamheden op hoofdlijnen. Vragen over het definitief ontwerp kunt u deze avond aan de aanwezige medewerkers stellen.

Planning

Het definitieve ontwerp wordt door het bouwteam uitgewerkt in een uitvoeringsontwerp. Hiermee wordt de aanbestedingsprocedure opgestart. De verwachting is dat de herinrichting kan starten in het voorjaar van 2025. De uitvoering is ook afhankelijk van de werkzaamheden van Stedin die vooruitlopen op de herinrichting. Als planning en fasering bekend zijn wordt een nieuw contactmoment met de omgeving ingepland. Hierover volgt informatie in de Dorpsketting en op de projectenwebpagina van de gemeente www.lv.nl/dvn.

Meer informatie?

Achtergrondinformatie over de herinrichting van de Doctor van Noortstraat en wat er tot nu toe is gebeurd vindt u op www.lv.nl/dvn. 

Graag tot ziens op 30 september!

Namens het Projectteam Bereikbaar Stompwijk

Cyril Parchomov, omgevingsmanager

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *