Gemeente Nieuwsflits

Gemeente helpt de bij met 10 bijenkasten 

Heeft u ze al gezien? Verspreid door onze gemeente zijn 18 september 10 bijenkasten aan lantaarnpalen gehangen. Het aantal wilde bijen en andere bestuivers neemt in snel tempo af. Terwijl ze ontzettend belangrijk zijn. Zonder bijen, zweefvliegen, vlinders en andere insecten kan onze voedselvoorziening in gevaar komen. Zorgen dat er meer nestgelegenheden zijn, zoals bijenkasten, is daarom erg belangrijk. Daar helpt de gemeente graag aan mee.

Inloopbijeenkomst 80 jaar vrijheid 

Op donderdag 26 september wil de gemeente graag van 19:00 tot 20:30 uur met alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van gedachten wisselen over wat er leeft in het kader van 80 vrijheid en de mogelijke initiatieven en ideeën hierover om zelf te organiseren. U bent van harte welkom! 

Open azc dag: zaterdag 28 september 

De opvanglocatie Overgoo 5 in Leidschendam doet mee aan de landelijke Open azc dag. Tussen 13:00 en 16:00 uur kan iedereen die nieuwsgierig is hoe het is om hier te wonen langskomen. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten, workshops en andere leuke activiteiten. De Open azc dag is op Nationale Burendag. Daarmee benadrukt het COA dat asielzoekers buren van iedereen zijn. 

Hoe reist u in 2050 of later?

Gaat u in 2050 nog steeds met de fiets, het openbaar vervoer of de auto? Of gaat u met nieuwe vervoermiddelen? De gemeente en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zijn benieuwd wat uw wensen, ideeën en zorgen zijn. Denkt u mee over regionaal vervoer in de toekomst? Dat kan tijdens een regionale bijeenkomst of online. 

Trainingen voor vrijwilligers, mantelzorgers en 55+’ers 

LVvoorElkaar organiseert samen met de gemeente dit najaar gratis trainingen voor vrijwilligers, mantelzorgers en senioren (55+) in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg: Grenzen stellen, EHBO, Positieve gezondheid, Interculturele communicatie,  Gastvrijheid, Omgaan met verbale agressie en een training voor mantelzorgers. Leerzaam, leuk, informatief en nuttig! Alle trainingen zijn praktisch en worden verzorgd door ervaren trainers. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *