SJZ-Stompwijk ’92 een heuse regioderby

Zaterdag 28 september, 14:00 uur in Zoeterwoude

Stompwijk’92 denkt niet graag terug aan de derby’s van afgelopen seizoen. Toen kregen de Stompwijkers twee maal een flink pak slaag van hun Zoeterwoudse opponenten. Nu treffen SJZ en Stompwijk ’92 elkaar, net als vorig seizoen, weer in de tweede wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang.

Beide ploegen zijn de competitie overigens goed begonnen. Stompwijk ’92 won op eigen veld met 3-0 van Lugdunum. SJZ pakte in Noorden de volle buit (0-6) tegen NSV’46. Die ploeg was vorig seizoen nog twee maal te sterk voor SJZ.

Het kan zaterdag dus zo maar een interessante ontmoeting worden. Het duel begint om 14:00 uur.

Voor die tijd treft de Oude Glorie van SJZ en Stompwijk ’92 elkaar al om 12:30 uur. Vorig seizoen gingen de Stompwijkers met de zege aan de haal. Het mag dan een potje voetbal zijn om des keizers baard, winnen van Sint Jan Zoeterwoude voelt altijd goed.

Jubileumwedstrijd

Het is tussen de eerste elftallen zelfs een jubileumwedstrijd. Beide teams treffen elkaar voor de 25e maal. Wedstrijden van Stompwijkse Boys (de voorloper van Stompwijk’92) zijn hierin niet meegerekend.

Van de 24 voorgaande edities won SJZ er 13, Stompwijk’92 zegevierde 9 keer en twee keer kwam er geen winnaar. De doelcijfers zijn in het voordeel van SJZ. De groenwitten troffen 53 maal doel, Stompwijk’92 mocht 35 keer juichen.

Maar het verleden telt zaterdag niet. Het duel begint zoals altijd met 0-0. Hoe de uitslag ook zal zijn, na afloop is iedereen uitgenodigd voor de Derde Helft die direct na het laatste fluitsignaal begint.

Zanger Michel van Rijswijk en DJ Koen zorgen voor een sfeervolle omlijsting. Er is een Foodcorner met speciale Derde Helft Broodjes. Zelfs mensen die niet van voetbal houden (ja, die schijnen er te zijn…..) zijn welkom in Zoeterwoude-dorp.

Vanzelfsprekend hoopt SJZ op een sportieve wedstrijd en een gezellig gebeuren op sportpark Haasbroek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *