Vlietland: oproep tot dialoog

Gedeputeerde Anne Koning en wethouder Bianca Bremer moeten serieus en constructief met elkaar gaan praten over de haalbaarheid van een plan van ChristenUnie, 222 recreatiewoningen niet in Vlietland maar in Stompwijk neer te zetten. Deze oproep doet het Burgerinitiatief Vlietland.

De provincie is eigenaar van Vlietland dat op het grondgebied van Leidschendam-Voorburg ligt. Vlietland pachter RCV en ontwikkelaar DLR willen de 222 woningen daar realiseren. De gemeente wil zulks voor een wijziging van het bestemmingsplan mogelijk maken.

Eerder dit jaar liet de provincie weten het plan van ChristenUnie wel te willen onderzoeken. De gemeente moest dan het voortouw nemen. Bremer stelde juist dat de provincie aan zet was. Zij zag geen rol voor de gemeente aangezien RCV en DLR tegen het alternatief zijn en de bouwrechten in handen hebben.

Zij gaf aan dat de gemeenteraad de prijs kent van het afwijzen van de bouw. RCV en DLR zullen dan een schadeclaim indienen. Die ligt naar schatting boven de 20 miljoen euro. Die wil Bremer niet betalen.

Volgens het Burgerinitiatief heeft het door hen voorgestelde gesprek tussen Koning en Bremer nog nooit plaatsgevonden. ‘Burgerparticipatie vraagt om het over je eigen schaduw en persoonlijke opvattingen heen stappen. Het vraagt niet om te bevestigen wat er onmogelijk is, maar juist om te kijken naar waar de kansen zitten en wat wél kan’.

‘We vragen Bianca Bremer en Anne Koning daarom om samen de haalbaarheid van het alternatieve plan van de ChristenUnie te onderzoeken en om samen de weg vooruit te vinden in dit dossier. De gemeente mag trots zijn op de vele mooie burgerinitiatieven in de gemeente, met allemaal mensen die elkaar de hand reiken en met hart en ziel dagelijks het onmogelijk mogelijk maken. Volg dat goede voorbeeld’.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *