Gezellige midweek Blesruitermenners in Otterlo op de Veluwe

Met 3 aanspanningen vertrokken vorige week maandag een groepje Blesruitermenners richting Otterlo op de Veluwe. John van den Burg durfde het met zijn nieuwe jonge pony nog niet aan, het 100% vertrouwen was er nog niet, maar hij bleek maandag toch de “stoute schoenen” te hebben aangetrokken en was ook op weg richting Otterlo. Daar hadden John en Joke geen spijt van, het ging heel goed en de pony heeft de nodige ervaring opgedaan.

Drie dagen hebben we mooie ritten gereden door het buiten gebied van Otterlo met zijn deels landelijke zandweggetjes. Donderdag, als laatste rit, ging het door de bossen van het natuurgebied “de Planken Wambuis” naar de uitspanning De Mossel. De Mossel is een uitspanning te vergelijken met Meijendel in het klein en daar was het even goed toeven.

Op de weg daarheen stonden we in eens “oog in oog” met een groot aantal zwarte, groot gehoornde koeien die op onze poging om van het pad te gaan het tegendeel deden. Dus op advies van Staatsbosbeheer, houd 25 m afstand, maar gekeerd en een andere route gekozen.

Minder prettig was, bij het vroeg uitlaten van zijn hond, vond Jack 4 doden schapen, vrijwel zeker door wolven. De eigenaresse, een wat oudere vrouw, was zeer ontdaan. Het wordt tijd dat er maatregelen worden genomen zodat de, met ons belasting geld betaalde, natuurgebieden weer zonder zorg vrijelijk toegankelijk zijn. 

Sonja had bij één van de ritten een klein bordje zien staan “kom us effe kieken”. Dus op een moment dat het weer wat minder was, op de fiets en zoeken. Beland in een klein schuurtje op een boerenerfje bleek deze vol met allerlei tweedehands en zelfgemaakte spullen. Een bordje “Half bezopen is een gebrek aan doorzettings-vermogen” zou enig moment deze dagen wel eens op ons van toepassing kunnen zijn geweest. Kennelijk waren er goede zaken gedaan want toen we weg gingen zei de eigenaresse lachend; ik ga 14 dagen dicht.

Het waren gezellige dagen

Ab

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *